Mässa för läckergommar

Med smak för det goda livet ska läckergommar och livsnjutare få chansen tillfredsställa smaklökarna i höst i något som kallas Norrbottens smakfestival.

FINSMAKARE. Niklas Österberg, vd i Basketarenabolaget, berättar om höstens smakfestival i Luleå Energi Arena med inriktning på dryck i alla dess former.

FINSMAKARE. Niklas Österberg, vd i Basketarenabolaget, berättar om höstens smakfestival i Luleå Energi Arena med inriktning på dryck i alla dess former.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2015-04-15 14:39

Luleå har genom åren haft mässor med inriktning på mat och dryck.

Nu blir det omtag och den här gången i Luleås baskettempel. Festivalen går under namnet "Smaka Dryck" och det är just det drickbara som fokus ligger på.

– Det ska vara en mötesplats för människor som är intresserade av mat och dryck. Allt från vatten till alkoholhaltiga drycker. Första året så har vi inriktningen på dryck men i framtiden kan det förändras så att vi också lägger till mat. Vi kan helt enkelt växla upp till att ha en matfestival, säger Niklas Österberg, vd i Basketarenabolaget som står som arrangör.

Planerna för festivalen ligger klara även om den hålls först i höst, åttonde och nionde oktober

Basketarenabolaget har sonderat terrängen i flera instanser, branschfolk, Munskänkar och livsnjutare.

– Vi ska ha en låg tröskel så att de som vill vara med kan det. Det kan ju finnas mikrobryggerier som står i starten och dessa vill vi gärna ha med.

Ja, de små bryggerierna ploppar upp litet här och var.

I slutet av 70-talet slukades de mindre och lokala bryggerierna, som Nyckel i Luleå och Top i Gällivare, upp av de stora bryggerijättarna bara för att läggas ner. Nu är trenden den motsatta.

Mässan vänder sig i första hand till utställare och besökare från närområdet.

– Primärt riktar vi oss till regionen. Mässan ska vara attraktiv ur både boendesynpunkt och besöksnäring. Vi tror att det finns en stor potential runt om regionen för intresse kring smakupplevelser. Målsättningen är 2 500 besökare

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om