Martin Palmquist går andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet på Luleå gymnasieskola och det var under torsdagslunchen som han upptäckte pappbiten i maten.
– Jag tänkte vad fan är det som är i min mun för jag fick den i halsen och det gjorde ont. Sedan tog jag ut den och såg att det var av papp och att det var hårt, säger Martin Palmquist.
– Den var liksom i fiskpinnen, innanför paneringen.
Vad gjorde du sedan?
– Jag käkade upp maten sedan, men var lite mer försiktig, säger Martin Palmquist.
Hans-Erik Karlsson på Resurscentrum Måltider som ansvarar för maten i Luleå gymnasieskola kände inte till händelsen.
– Det var verkligen inte bra, säger Hans-Erik Karlsson.
Han säger att man nu ska försöka ta reda på hur det kunnat ske.
– Är det i produktionen av fisken som det skett, eller är från när vi fick in fisken. Vi måste gå till botten med det här.
Fiskarna kontrolleras alltid innan de läggs upp.
– Har den hamnat innanför paneringen så är det omöjligt att se.
– Om det är en färdig fisk så kan det vara i produktionen där. Det är många led som måste kontrolleras var det kan ha gått fel.
Hans-Erik Karlsson säger att man vid sådana här incidenter går igenom stegen i produktionen för att se var det blev fel och vad man kan göra för att undvika att det händer igen. Han uppmanar även elever att kontakta måltidspersonalen om något liknande inträffar, så de kan utreda vad som hänt.