När Silas Nordgren nås av uppgiften att Moderaterna vill sänka inkomstskatterna med 22 miljarder nästa år uttrycker han skepsis.
– Låter som att det blir svårt att få ihop en budget.
Moderaterna hoppas att det ska leda till att fler kommer i arbete. Tror du att det fungerar?
– Nej, jag tror inte det. Det är inte där problemet sitter. Jag tror att man behöver investera i projekt och inte i konsumtion. Jag tror att det krävs ganska stora offentliga investeringar i Sverige framöver.
Pensionärerna Ingrid och Britt – som inte vill ställa upp med efternamn – tycker att det viktigaste är att skatten för just pensionärer sänks. Moderaterna föreslår sänkt skatt för pensionärer, men vill inte ta bort den särskilda pensionärsskatten.
– Det som är viktigt är att alla ska kunna leva på sin pension, det är så många som inte kan det, säger de.
Läs mer: Här är Moderaternas skuggbudget
Fredrik Karman från Sävast är inte övertygad om att de sänkta inkomstskatterna kommer att leda till fler arbetstillfällen.
– Jag tror inte att arbetsgivaren kommer anställa fler bara för att de sänker skatten. Behovet av att anställa är viktigare, säger han och fortsätter:
– Att sänka skatten handlar mer om att man infriar en politisk agenda som är lite större än bara arbete. Det är hela deras partiprogram.
Tror du att sänkt skatt stimulerar till arbete?
– Tror inte det gör någon skillnad, då ska det vara ganska många procent, som tio eller tjugo. Fem procent tror jag inte gör någon skillnad. Klarar vi av utgifterna spelar det ingen roll.
Däremot är Fredrik Karman positiv till att Moderaterna föreslår att brytpunkten för statlig skatt höjs.
– Jo, det tycker jag. Mellanklassen drabbas mycket när man vidareutbildar sig och inte får så mycket för sin lön trots att man har en akademisk utbildning. En åsikt jag har är att man straffas som mellanklass jämfört med överklassen och kanske arbetarklassen. Man kan tjäna väldigt mycket på ett arbetarklassyrke jämfört med ett mellanklassyrke som lärare.