Patrik Ström, gruppchef för polisens bedrägerienhet, kommer att utreda ärendet mot den misstänkte chefen på Lulebo. Just nu är brottsrubriceringen trolöshet mot huvudman.
Så här långt består ärendet av att bedrägerienheten har fått in en anmälan från Lulebo och nu har Patrik Ströms enhet begärt in allt underlag från anmälaren.
– Vi har inte fått in något material från Lulebon än. När vi får materialet och utredarna granskar uppgifterna kan brottsrubriceringen komma att ändras men i den här sortens ärendet blir det automatiskt trolöshet mot huvudman, säger Patrik Ström.
Om brottet sedan är att anses som grovt brott beror på många saker, bland annat summan pengar eller tillvägagångsättet.
Den misstänkte mannen har sagt upp sig med omedelbar verkan, han förnekar brott.
Åklagaren har i nuläget inte delgivit mannen vilken brottsrubricering han misstänks för, han har inte heller blivit erbjuden en offentlig försvarare.
– Det är också en sådan sak som vi inte vet förrän vi tagit del av materialet, säger Patrik Ström.
Han säger också att polisen inte har gjort någon husrannsakan i mannens fastighet för att säkra material som kan vara delar i hans misstänkta brottslighet.
– En husrannsakan är inte avgörande för vår utredning.
För trolöshet mot huvudman kan man i Sverige dömas till böter eller max två års fängelse. Om domstolen däremot anser att brottet var grovt riskerar man upp till sex års fängelse.