Luleåungdomar visar att livet inte är en dans på rosor

I en ny musikvideo visar Luleåungdomar att livet inte alltid är en dans på rosor. Låten Trasiga barn ska få de som är utsatta för mobbing att känna framtidstro.

Alva Yliniemi, Sofia Eriksson, Elin Chapman, Simåne Ekersund Norman, Thelma Sköldberg, Evelina Engström, Stella Makkieh, Vilda Liljedahl och Majlis Kask Bergström i en scen filmad av Lotten Vallgårda.

Alva Yliniemi, Sofia Eriksson, Elin Chapman, Simåne Ekersund Norman, Thelma Sköldberg, Evelina Engström, Stella Makkieh, Vilda Liljedahl och Majlis Kask Bergström i en scen filmad av Lotten Vallgårda.

Foto: Ulrika Vallgårda

Luleå2021-07-30 09:03

Låten Trasiga barn skildrar hur det är att vara mobbad i skolan. Den nya musikvideon inleds med att en ensam tjej ska ta sig igenom skolans huvudentré med klasskamrater som tisslar och tasslar runt henne. 

Tindra Pantzare, som sjunger låten, börjar med en strof om hur det är att känna sig utanför. Något hon har egna erfarenheter av.

– För mig kändes det väldigt personligt vilket jag tror gav mycket till själva sången. Musiken är ett sätt för mig att få utlopp för mina känslor, säger Pantzare.

I refrängen förbyts moll till dur med ord om att de finns en framtid för alla trasiga barn och att de ska växa som en blomma mot himlen och solen och närmare ett tiotal tjejer dansar tillsammans i korridoren. Simåne Ekersund Norman som koreograferat dansen och även själv syns i videon tycker det varit speciellt att få göra dans av ett så tungt ämne. 

– Jag tänkte hela tiden på texten och hur den kunde förmedlas på bästa sätt, säger hon.

– Vi vill visa att mobbing kan ske på subtila sätt och att man ändå kan känna sig ensam. I videon ser vi några knuffar men väldigt mycket är också subtilt som att andra tittar snett eller skrattar till när man gå förbi. Budskapet är att det finns hopp för alla trasiga barn, säger Lotten Vallgårda som regisserat och producerat videon som går att se på Youtube. 

Göran Norman, producent och musiker, Magnus Hjerpe, kompositör, samt Ulrika Vallgårda, textförfattare och filmproducent står också bakom låten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!