Luleårestaurangen som vågar satsa mitt i krisen

Vissa restauranger har drabbats oerhört hårt av coronaviruset men det finns andra som kan och vågar se framåt.

I Björkskatakyrkan finns det i dag golfhall och pizzeria. Trots att verksamheten öppnade precis i början av coronapandemin har satsningen gått bra och nu byggs restaurangdelen ut. Simon Johansson (bilden) är en av ägarna.

I Björkskatakyrkan finns det i dag golfhall och pizzeria. Trots att verksamheten öppnade precis i början av coronapandemin har satsningen gått bra och nu byggs restaurangdelen ut. Simon Johansson (bilden) är en av ägarna.

Foto: Anders Appelgren

Luleå2020-11-20 14:31

Det blev en högst oväntad verksamhet som tog över när Björkskatakyrkan såldes. För cirka ett år sedan öppnades porten igen, inte pärleporten, utan mer bestämt pizza- och golfporten.

De nya ägarna Simon Rosén, Alexander Rosén och Simon Johansson byggde om kyrkan helt och driver nu en pizzeria som serverar napolitanska pizzor. I övriga delar av lokalen har de en golfhall med golfsimulator och putting-green.

Pizzadelen öppnade efter golfdelen och det skedde faktiskt precis när coronaviruset slog till med full kraft i Sverige. Ändå visar både golfen och pizzadelen, som ligger i olika bolag, plusresultat enligt Simon Johansson.

– Folk undrar om vi drabbats av coronan men vi vet faktiskt inte. Vi vet ju inget annat än det här, säger Simon Johansson.

Just nu bygger de ut inför framtiden med en ny restaurangdel med 30 sittplatser och ska stärka upp lite på personalsidan.

– Det känns bra att vi bygger nu, tid finns. När allt sedan öppnar upp är vi redo, säger Simon Johansson och fortsätter:

– Klarar vi det här så borde vi klara det i normala tider också.

Han tror att det varit lättare att anpassa sig till det gällande läget eftersom de är en ny restaurang, de befintliga kan ha haft det svårare. Visst har det blivit färre som äter på plats och några större bokningar har fallit den senaste tiden men överlag fungerar verksamheten.

– Vi märkte av det förra veckan och det är fullt förståeligt. Men antalet pizzor är ungefär detsamma, folk hämtar i stället, säger Simon Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!