Luleåbons succékarriär: "Stänger aldrig några dörrar"

Den före detta Lulebon David Viklund är ny Food & Beverage Manager på Stockholms största hotell. "Nu blir det nytt och stort och det blir puls", säger David Viklund.

David Viklund är ny Food & Beverage Manager på Stockholms största hotell.

David Viklund är ny Food & Beverage Manager på Stockholms största hotell.

Foto: Clarion Hotel Sign

Luleå2018-12-27 11:15

David Viklund från Luleå blir ny Food & Beverage Manager för Stockholms största hotell och Sveriges näst största hotell Clarion Hotel Sign. I den nya tjänsten som han precis har tillträtt kommer han att ha ansvar för all mat och dryck på hotellet och konferensen.

– Det känns jätteroligt, säger David Viklund.

Han har en lång karriär inom restaurangbranschen bakom sig. Efter att han gick ut restaurangskolan år 2002 har han arbetat på olika restauranger, både i Luleå och i Stockholm.

– Jag har alltid jobbat i restaurangbranschen, det är det jag kan. Tidigare har jag jobbat på olika krogar runt om i Luleå och har även varit ansvarig för mat och dryck på bland annat Globen och Annexet.

Det nya jobbet på Clarion Hotel Sign innebär att han tar sig ann Stockholms största hotell.

– Nu blir det nytt och stort och det blir puls. Det är Stockholms största hotell och det är en mötesplats för såväl stockholmare som alla som bor utanför Stockholm. Men det är mycket norrbottningar här.

Vad är skillnaden mellan att jobba i Luleå och Stockholm?

– Tempot är en stor skillnad. Det är fler gäster och mer att göra. Konkurrensen är hårdare. men jag tycker att krogscenen i Luleå är bra, man är bortskämd om man bor där. Personalomsättningen är lite högre i Luleå.

Hotellet ingår i Nordic choice hotels-kedjan som ägs av mogulen Petter Stordalen.

– Han verkar väldigt driven och medveten som ledare. Han ligger i framkant. Det har egentligen alla mina arbetsgivare gjort. Petter är otroligt inspirerande så det ska bli väldigt spännande att arbeta under honom.

Vad är det bästa med att jobba i denna bransch?

– Man träffar många intressanta människor, både gäster och kollegor. Det är klurigt, det är inte så jätteenkelt att göra affärer inom mat och dryck då marginalerna är pressade. Så att lyckas med det är den absolut största utmaningen och det roligaste också.

Känner du dig klar med Luleå?

– Nej, det går inte att stänga några dörrar. Hux flux är man tillbaka och jag är varken klar med Luleå eller med Stockholm. Jag stänger aldrig några dörrar, säger David.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om