Luleåbaserat företag går samman med IT-konsultbolag

Luleåbaserade Bnearit förvärvas av IT-konsultbolaget Data ductus som därmed förstärker sin verksamhet i norra Sverige. Koncernen växer därmed till drygt 340 anställda.

Urban Lundmark, grundare av Data ductus och Anders Hermanson, vd och grundare av Bnearit.

Urban Lundmark, grundare av Data ductus och Anders Hermanson, vd och grundare av Bnearit.

Foto: Foto: Patrik Öhman/Yours

Luleå2022-03-21 17:04

För att kunna möta efterfrågan på lösningar kopplade till digitalisering och automation i regionen har Data ductus förvärvat Bnearit, ett konsultbolag med ungefär 40 anställda som erbjuder systemutvecklingstjänster, främst i Norr- och Västerbotten.

– Jag är väldigt glad att få välkomna Bnearit till Data ductus-koncernen. Det är ett gediget företag med mycket kompetenta medarbetare som på ett fantastiskt bra sätt kommer att stärka vårt team. Genom detta förvärv ökar vi vår kapacitet i en region med stor tillväxt och skapar tillsammans en landningsbana för större åtaganden”, säger Rickard Åström, vd för Data ductus.

Bnearit kommer att drivas vidare under samma varumärke och ledning som tidigare och befintliga ägare kommer att kvarstå som minoritetsägare. En samlokalisering av koncernens verksamheter i Luleå planeras och ett gemensamt kontor kommer också att etableras i Umeå. 

– Med Data ductus i ryggen står vi starkare och kan erbjuda våra kunder ett bredare utbud och bli en ännu bättre och viktigare samarbetspartner för våra kunder. Vi ser redan nu tydliga synergieffekter - ett plus ett blir tre, säger Anders Hermanson, vd för Bnearit.

Data ductus är ett IT-konsultbolag med huvudkontor i Skellefteå som levererar lösningar inom digitalisering och automation till företag och organisationer över hela världen. Koncernen har omkring 340 anställda och verksamhet i USA, Europa och Asien.

Bnearit är ett företag inom systemutveckling med ett 40-tal IT-experter som startades i Luleå 2002.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!