Luleå Hockeys ordförande tror på lösning trots allt

LULEÅ. Luleå Hockey har byggt upp hela sin framtid på att klubben ska äga Coop arena.Men klubbens ordförande Curt Johansson är ändå inte särskilt oroad.- Jag tror vi ska lösa det här på bästa sätt, säger han.

Curt Johansson, ordförande i Luleå Hockey, tror fortfarande att klubben kan förverkliga sina planer för Coop arena.foto: kurt engström

Curt Johansson, ordförande i Luleå Hockey, tror fortfarande att klubben kan förverkliga sina planer för Coop arena.foto: kurt engström

Foto: Pär Bäckström

Luleå2008-05-13 06:00
Tanken var att ett övertagande av en nyrenoverad Coop arena skulle blir det stora lyftet för Luleå Hockey.
När uppgörelsen, efter många turer, klubbades igenom på kommunfullmäktiges sammanträde i januari i år innebar det att Luleå Hockey började planera för sin framtid som ägare av en egen arena.
Men med den nya momslagen kan hela affären gå i stöpet. Luleå kommun kommer inte att lägga ner de 50 miljoner som krävs, och Luleå Hockey har inte heller den summan att skjuta till.
Trots det är Luleå Hockeys ordförande Curt Johansson inte särskilt orolig.
- Vi kommer att diskutera med kommunen hur vi ska lösa det här på bästa tänkbara sätt, säger Johansson och fortsätter:
- Sedan får vi se vilken lösning som kan bli den bästa för oss båda tillsammans.
- Nej. Det bästa för Luleå Hockey är förstås att hitta en lösning där vi kan äga arenan, precis som det var tänkt från början. Och det är precis sådana här detaljer som vi ska diskutera med kommunen.
Johansson får information om vad de olika återstående alternativen innebär när han och den övriga ledningen i Luleå Hockey träffar kommunchefen Bernt Grahn inom kort.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om