Luleå Hockey siktar på poängrekord

Serieledning i all ära. Men i kvällens match mot Färjestad kan årets upplaga av Luleå Hockey bli historisk.- Det hade varit en milstolpe i klubbens historia, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström.

Foto:

LULEÅ2012-02-24 23:04

Tisdagens seger mot HV71 innebar tre nya poäng för Luleå Hockey. Addera sedan 86 från säsongens tidigare matcher och Luleålaget ligger totalt på 89 poäng hittills i elitserien.

Vad säger det då?

Tja, inte så mycket mer än att Luleå har gjort en ruskigt bra säsong och även leder serien just nu. Men det finns en detalj som vi glömmer bort totalt.

Bäst - någonsin
Luleå Hockey har bara en gång tidigare i klubbens historia lyckats skrapa ihop 89 poäng under en hel säsong. Det var 1999-2000.

Nu har Luleålaget gjort samma sak fast med hela fem omgångar kvar att spela.

Därför kan Luleå Hockey slå klubbens poängrekord i kvällens match mot Färjestad - och för det krävs inte ens en seger.

- Det visar att vi har ett bra system som alla köper och tror på. Det skulle vara ett kvitto på att vi gör något bra. Men det är ingenting som man vinner några SM-guld på, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

- Det hade varit ett erkännande för oss. Vi har haft en ambition om att åstadkomma något bra över lång tid och det börjar ge resultat, säger Lars "Osten" Bergström.

Tolv förluster
Efter 50 spelade omgångar har Luleå Hockey vunnit 22 matcher, spelat förlängning 16 gånger och bara förlorat tolv stycken. Och det är alldeles tydligt att tränarstaben är belåten med vad laget åstadkommit så här långt.

- Vi är ett av seriens formstarkaste lag och vi har gjort en bra säsong. Men vi kan inte börja slå oss på bröstet och tycka att vi är bäst bara för att vi slår ett rekord. Vi har fortfarande ett slutspel kvar att spela, säger Berglund.

Kvällens motståndare, Färjestad, är elitseriens tabellsexa. Men låt inte den mediokra placeringen lura er.

Karlstadlaget har nämligen vunnit sex raka matcher och har inga planer på att sakta ner mot Luleå.

- Man ska inte glömma att vi möter den svenska mästaren. Det kommer inte att räcka att gå ut med en skridsko och tro att vi ska ta hem det här enkelt, säger Thomas "Bulan" Berglund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om