Luleå förvandlades till Rio

LULEÅ. På fredagen kunde lunchflanörer i centrala Luleå få för sig att de befann sig i Rio de Janeiro.Sjungande barn i spektakulära kostymer, dansare och orkestrar fyllde gatorna när kommunens skolor och Kulturskolan anordnade karnevalståg.

Dansanta örnar var ett av karnevalens många spektakulära inslag. Jenny Grape-Larsson tyckte att det var varmt innanför fjäderdräkten. FOTO: Bengt-Åke Persson

Dansanta örnar var ett av karnevalens många spektakulära inslag. Jenny Grape-Larsson tyckte att det var varmt innanför fjäderdräkten. FOTO: Bengt-Åke Persson

Foto: Bengt-Åke Persson

Luleå2008-05-31 06:00
Ingen som besökte Storgatan i Luleå vid lunchtid på fredagen kunde undgå att smittas av karnevalsyran. Hundratals skolbarn, från och med årskurs 3 och uppåt, från Luleås skolor sjöng, dansade och gick från Stadsparken till Köpmantorget.
Den traditionella musikaliska begivenheten avslutades med Kolossalsjung, då alla deltagare sjöng av sina hjärtans lust på det fullpackade Köpmantorget.
Fantasifullt och färgstarkt
Karnevalen bjöd inte bara på sång och musik utan även ögonfägnad. Många hade klätt ut sig i de mest fantasifulla och färgstarka kreationer. Det blev effektfullt när skolbarnen i spektakulära kostymer framförde sina välkoreograferade dansnummer.
NSD:s utsända träffade på en flock örnar som dansant flaxade fram genom karnevalståget.
- Kulturskolan har gjort dräkterna, berättade Jenny Grape-Larsson, som går i sjuan på Björkskataskolan.
Hon tyckte att örnkostymen var lite varm i solskenet.
- Vi örnar är ju vana vid att flyga omkring högt upp på himlen där det är svalare, sa hon leende och dansade vidare.
Karnevalståget följdes av jubel och applåder från de syskon, föräldrar och nyfikna åskådare som stod i täta led längs Storgatan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om