RÄa lÀgenheter byggs i Kronandalen

Det nya konceptet med sÄ kallade "rÄa" lÀgenheter kommer till LuleÄ. Raw property har fÄtt en direktanvisning av LuleÄ kommun att bygga 60 rÄa lÀgenheter i Kronandalen. "Vi ser mycket fram emot projektet i LuleÄ som kommer bli ett av Sveriges första rÄa lÀgenhetshus", sÀger Rikard Kvist pÄ Raw property.

LÀgenheterna Àr bostadsrÀtter med omÄlad betong och öppen planlösning utan bÀrande innervÀggar dÀr den boende fÄr göra sin egen rumsindelning.

LÀgenheterna Àr bostadsrÀtter med omÄlad betong och öppen planlösning utan bÀrande innervÀggar dÀr den boende fÄr göra sin egen rumsindelning.

Foto: Raw property

LuleÄ2022-01-14 17:00

Konceptet innebÀr att den som köper en lÀgenhet sjÀlv fÀrdigstÀller det.

– Vi bygger klart hela fastigheten med allt vad det innebĂ€r, precis som all annan nyproduktion. Den stora skillnaden kommer nĂ€r köparen öppnar dörren till sin egen lĂ€genhet. HĂ€rifrĂ„n fĂ„r köparen möjlighet att utforma sin egen, personliga drömlĂ€genhet genom att lĂ€gga till just det han eller hon vill ha – utan att först behöva riva ut nĂ„got. Det gĂ„r naturligtvis ocksĂ„ att bo i en Raw-lĂ€genhet precis som den levereras, om man vill ha en mer industriell kĂ€nsla med betongvĂ€ggar och öppna ytor, sĂ€ger Rikard Kvist, marknads- och försĂ€ljningschef för Raw property.

LÀgenheterna Àr bostadsrÀtter med omÄlad betong och öppen planlösning utan bÀrande innervÀggar dÀr den boende fÄr göra sin egen rumsindelning. I varje lÀgenhet finns ett enkelt kök och ett komplett badrum. El, vatten och ventilation Àr ocksÄ framdraget, inkopplat och redo att pluggas vidare nÀr de boende bygger nya rum.

Konceptet med rÄa lÀgenheter Àr redan etablerat i flera lÀnder, men Raw property Àr först med att ta det till den svenska marknaden, berÀttar han.

– Vi har precis fĂ€rdigstĂ€llt Sveriges första rĂ„a lĂ€genhetshus i Uppsala – som Ă€r slutsĂ„lt. Nu har vi flera nya projekt pĂ„ gĂ„ng och ett mycket stort intresse, sĂ€ger han och fortsĂ€tter:

– Vi ser mycket fram emot projektet i LuleĂ„ som kommer bli ett av Sveriges första rĂ„a lĂ€genhetshus. Mottagandet hittills har varit vĂ€ldigt positivt och mĂ„nga Ă€r nyfikna. De tycker om idĂ©n med att man fĂ„r vara med och pĂ„verka och sĂ€tta sin personliga prĂ€gel samtligt som man fĂ„r ett nyproducerat hus.

Raw Kronan rÀknar med byggstart 2023 och inflyttning 2024.

– Dessa förhĂ„llandevis snabba processer Ă€r ocksĂ„ en fördel med vĂ„rt koncept. Köparna fĂ„r tillgĂ„ng till sina nya boenden sĂ„ snabbt det bara gĂ„r, utan att det tummas pĂ„ kvalitĂ©n, sĂ€ger Rikard Kvist.

Raw Property grundades Är 2018 av arkitekterna Oliver Thornton och Johan Berg tillsammans med JEFF Fastighetsutveckling. Det Àgs i dag till 51 procent av bostadsutvecklaren Besqab.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!