Loppis med överraskad stipendiat

BODEN. Lions-marknadens mest överraskade besökare var Gunlög Pettersson från Boden. Plötsligt ropades det ut att hon blivit utsedd till årets Lionsstipendiat.- Oj, det hade jag ingen aning om. Vilken överraskning, säger hon.

Sigge Carlsson till vänster och Kjell Engman har fyndat på loppmarknaden: ett hörnskåp till jaktkojan. "En hundralapp är ju rena fyndet", anser Sigge Carlsson.

Sigge Carlsson till vänster och Kjell Engman har fyndat på loppmarknaden: ett hörnskåp till jaktkojan. "En hundralapp är ju rena fyndet", anser Sigge Carlsson.

Foto:

Luleå2008-06-02 06:00
Enligt sed brukar Lions Club i Boden locka dit stipendiaten utan vetskap om vad som väntar. Maken Anders visste om det, men för Gunlög kom det som en glädje-chock.
Blommor, diplom och en check på 5 000 kronor blev belöningen.
- Det var så omtumlande att jag inte hunnit tänka på vad jag ska göra med pengarna, säger hon.
Massor med besökare
Gunlög Pettersson har under många år varit engagerad inom FUB i Boden. FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv.
- Hennes engegemang inom FUB kan inte nog värdesättas, menar Stig Gustafsson, president i Lions Club i Boden.
Den årliga loppmarknaden i Lions regi lockade massor med besökare till ishallen. När portarna slogs upp åtta på lördagsmorgonen nästan stormade besökarna hallen.
- Vi räknar med tusentals besökare, säger Lionsveteranen Ola Wikberg som tillsammans med PR-mannen Lars Berg gladdes över det stora intresset.
Fynd
Loppmarknaden brukar ge ett netto på närmare
200 000 kronor, pengar som delas ut till behövande inom kommunen men även till internationell hjälpverksamhet.
Några som fyndade var Sigge Carlsson och Kjell Engman, kusiner från Boden.
- Vi brukar skänka prylar till marknaden, men inte köpa något själva. Men nu hittade vi ett hörnskåp som passar utmärkt till vår jaktkoja. En hundralapp är ju rena fyndet, bara virket kostar mer, säger Sigge Carlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om