LKAB-direktören gläds åt att bli i hatten

Per-Erik Lindvall ser det som en stor ära att bli hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet. Dessutom gläds han åt att få en så tjusig hatt.

Peter Mattei.

Peter Mattei.

Foto: Bengt-Åke Persson

LULEÅ2014-06-25 14:46

Per-Erik Lindvall, direktör för teknik och affärsutvecklling vid LKAB, är en av fyra män som ska bli nya hedersdoktorer vid LTU, Luleå tekniska universitet. De övriga är operasångaren Peter Mattei, forsknings- och utvecklingschefen vid SKF, Alan Begg, och professor emeritus i work and organisational studies vid University of Sydney i Australien, Russel Lansbury.

– Det är fantastiskt vad glad jag blir, säger Per-Erik Lindvall.

Han berättar om den stora förmånen som han tycker att det är att ha fått jobba i svensk gruvindustri, i både Boliden och LKAB.

– Det är två världsledande företag som ser den stora betydelsen av forskning och utveckling. Vi vet också hur viktiga vi är för Luleå tekniska universitet. Hos oss finner forskningen intresserade mottagare eftersom vi vill ligga i framkant vad gäller teknik.

Per-Erik Lindvall ser det som en stor ära att få bli hedersdoktor. Dessutom gläds han stort över att få en riktigt fin hatt.

–  Jag äger ju bara en enkel sommarhatt sedan tidigare, säger han.

De fyra herrarna ska promoveras vid en akademisk högtid den 8 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om