Telefonen ligger på bordet på kaféet och i rask takt tar sig Thomas Söderström an de frågor som möter honom.
En av de första frågorna som politikern, som är uppvuxen i Sikfors, svarar på är om kungahuset ska få mindre pengar från staten.
– Det är jag nog en av få att tycka men det tycker jag är ett riktigt bra förslag, säger han och fortsätter till nästa fråga.
När väl de närmare 40 frågorna är besvarade visar det sig att Thomas Söderström till 92 procent matchar sitt partis politik, Liberalerna.
– Det var väl kanske inte så oväntat. Vi har gjort kompassen tidigare däremot så blev jag förvånad att det inte fanns fler frågor om skolan, säger han.
Den enda frågan som faktiskt behandlar skolan i Valkompassen är frågan om att stoppa vinster från privata skolor. En fråga som Socialdemokraterna drivit.
– Vi kommer inte tolerera att företag driver skolor där vinsten påverkar eleverna. Gör den det så bör den privata aktören tvingas rätta till problemen innan de kan ta ut en vinst, säger Thomas Söderström.
Liberalerna har sedan den tidigare partiledaren Jan Björklunds tid profilerat sig starkt inom skolpolitiken. En fråga som partiet fortfarande har högt på sin agenda.
– Vi fick nyligen igenom ett mobilförbud i klassrummen, något vi hoppas kan bidra till en bättre arbetsmiljö i klassrummen, säger Thomas Söderström.
När det kommer till frågan om vinster för friskolor så har Liberalerna nyligen tagit ställning.
Men det är inte bara frågor om skolan som är av vikt för partiet. Thomas Söderström är av uppfattningen att sjukvården ska förstatligas, att det ska vara lättare att starta gruvor i Sverige och partiet är även öppet för mer kärnkraft.
– Vi behöver få in mer förnybar elproduktion och kärnkraft kan vara ett alternativ. Men då kanske man främst ska titta efter utbyggnader i områden som redan har kärnkraft sedan tidigare. Även om jag är öppen för kärnkraft i Norrbotten också, säger han.
När det kommer till att det ska bli enklare att starta gruvor hänvisar Thomas Söderström till dåliga arbetsförhållanden, Kinas dominans och att Sverige behöver lyfta sitt anseende som en gruvnation.
– I Sverige kan vi säkerställa goda villkor för de som producerar mineralerna, säger han.