Let´s dance-juryn öppnar skola i Luleå

Det råder dansfeber i Luleå.Det gör att delar av Let´s dance-juryn i sommar öppnar en dansskola i staden.– Luleå är en väldigt dansant stad, säger Dermot Clemenger.

Dermot Clemenger gillar Luleå. Nu har han beslutat sig för att slå upp en dansskola i staden. Han går nu igenom olika alternativa lokaler.

Dermot Clemenger gillar Luleå. Nu har han beslutat sig för att slå upp en dansskola i staden. Han går nu igenom olika alternativa lokaler.

Foto:

LULEÅ2013-09-28 17:03

I helgen besöker Dermot Clemenger, en av de tre jurymedlemmarna i det populära programmet Let´s dance Luleå. En av anledningarna var att marknadsföra fastigheter åt en bekant och samtidigt lära nyfikna Luleåbor några väl valda danssteg.

Men framför allt för att hitta en egen lokal till en dansskola. Skolan ska drivas tillsamman med jurykollegan Ann Wilson.

– Ni är så glada här. Danskunskaperna är bra och Luleå är en mycket dansant stad där danskunskaperna ligger många varmt om hjärtat, säger han.

Öppnar i Augusti

Han har sett över terrängen i Luleå och blev då häpen.

– Vi ser en marknad här och det verkar vara dags att skapa en dansskola. Det finns ett behov, det har vi förstått, säger Dermot Clemenger.

Dermot Clemenger driver idag två dansskolor, en i Örebro och en utanför Hallsberg. Han följer även dragkampen mellan Piteå och Luleå om att få en dansinstitution.

I augusti kommer skolan öppna om allt går enligt planerna.

– Vi har tittat på lokaler. Som vår verksamheter ser ut idag så ska vi erbjuda en totaldanslösning och att vi har ett väldigt brett utbud av kurser. Det ska vara danskurser från tre år och uppåt på alla nivåer.

Lokala variationer

I dagsläget tittar de på olika förslag till danslokal och hur de ska kunna disponera olika ytor. Han menar att det finns en stor charm med att komma till olika regioner i landet för att det finns många lokala variationer i dansandet.

Och nya säsongen av Let´s dance? Vad händer där?

– Om jag berättar det måste jag döda dig (skratt), nä jag skojar. Det kommer bli till våren.

FAKTA Dermot Clemenger

Född 1973 i Irland. Han har fler gånger tagit titlar i Irland och England i latindans. I Sverige blev han Svensk mästare sex gångeri rad mellan 1993 och 1998. Han har även vunnit prestigefyllda British Open Championship i latin 1993

Mellan 1999 och 2004 turnerade han i den berömda dansföreställningen Burn The Floor som en av huvuddansarna och uppträtt på bland annat Radio City Music Hall i New York, Royal Albert Hall i London och Tokyo forum. Dessutom uppförde han föreställningen hemma hos Elton John.

Han är även dansdomare och har dömt både i SM och VM.

Har sedan 2006 ingått i juryn till det populära tv-programmet Let´s dance.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om