I torsdagens reportage skrev vi att barnen kallade platsen för trafiklekskolan för ballongerskogen. Det håller dock inte Göran Havnesköld med om:
– Min familj har ägt hus vid Boulongerskogen sedan 1915. Jag har aldrig hört att den kallats Ballongerskogen. Hos de som bodde i närheten har den alltid kallats för ”Balle” i dagligt tal.
Göran Havnesköld är kritisk till hur parken hanterats under åren.
"I början hade man även byggnader och trafikmärken och var ambitiös. Så småningom, när vet jag inte, så lämnades den åt sitt öde och förfallet bredde ut sig. Gatunätet var kvar och maskrosorna växte i sprickorna i asfalten. Under många år lämnades området utan åtgärd av kommunen och var en skamfläck. Man använde området som ett snöupplag under vintrarna, en enorm snöhög byggdes upp. Den försvann inte förrän efter midsommar och såg ut som en soptipp mot slutet. När man slutligen tog bort asfalten så anlades en gräsmatta som inte kan anses som någon av de mer framstående i kommunen."
– Fortfarande är parken kraftig eftersatt och borde ägnas betydligt mer omsorg. Snö läggs fortfarande upp i ett hörn av området, men inte i samma utsträckning som förut.
En av många som minns trafiklekskolan är Martin Wass, Luleåpolis som också sparat sitt körkort.
– Vi var tydligen indelade i distrikt men jag tog körkortet på Charlottendal. Utbildningen hölls då av en manlig poliskonstapel.
Thresesa Lundström berättar om att det fanns trafiklekskola också i Gammelstad.
"Jag har tyvärr inga bilder, men jag är född 1970 och bodde på Gäddviksvägen i Gammelstad. Där fanns en trafikskola vi kallade för ”traffik”. Det var ett större grönområde som det asfalterades små vägar på. Jag minns att det var jätteroligt och att det var riktigt seriöst. Vi cyklade runt där med trehjulingarna och tränade. "
"Kring körskoleområdet fanns ett räcke som ramade in. Riktiga små vägskyltar fanns också. Det fanns en liten stuga där vi samlades för att ha teori. Vi fick klistermärken och reflexer. Efter avklarat test fick vi körkortet i ett rött plastetui."
Ingrid Eklund berättar att hon också gick på trafiklekskolan och att årtalet nog var runt 1972–1973. Hennes lärarinna hette Siv Nilsson.
– Tycker alla dagens ungar borde få gå en sådan utbildning innan dom får börja cykla på vägarna, skriver hon i sitt mail.
På Norrbottens-Kurirens facebooksida skriver Anita Nilsson, en av läsarna: "Jag cyklade åt fel håll en gång och skapade "trafikkaos"". En annan, Berit Fabricius berättar om att även Boden hade trafikskola: "Jag gick med mina små kusiner, två och fyra år, på småbarnstrafikparken i Boden".
Lasse Carlsson har ännu en bild på en grupp barn och Ingrid Nilsson.