Lady Gagas musik ska få Domkyrkans tak att lyfta

Taket i Domkyrkan ska lyftas på ett ovanligt sätt på lördag med en före detta flygstationschef vid spakarna. En ljud - och ljusshow där sånger tolkas i ett kristet perspektiv.

SPEKTAKULÖRT...Musikgruppen Context från Burträsk uppträder i Luleå Domkyrka på lördag. Det blir en föreställning som utgår från populärmusiken med mycket ljud och ljus.

SPEKTAKULÖRT...Musikgruppen Context från Burträsk uppträder i Luleå Domkyrka på lördag. Det blir en föreställning som utgår från populärmusiken med mycket ljud och ljus.

Foto:

LULEÅ2015-10-14 18:23

Det är musikgruppen Context med rötterna i Burträsk som bjuder på en annorlunda konsert i Domkyrkan.

Det är inte enbart sång och instrument utan det finns ytterligare en dimension: konserten är sammansatt av ljud och ljus.

Robert Lindberg är medlem i gruppen. Till vardags vd för Skellefteå Airport och med ett förflutet också som flygstationschef i Luleå.

Context har existerat i fyra och konserterna hålls i kyrkor.

– Det är jättespännande och jag tror också att det är bra för kyrkorna. Vi har valt melodier där vi kan berätta den kristna kontexten. Den finns egentligen i väldigt många texter, bland annat i Lady Gagas.

Hur kom det sig att ni bildade Context?

– Vi är några som haft musik som intressse. Vi satt och spånade för några år sedan och och sa att vi borde sätta ihop en föreställning. Sedan kom vi i kontakrt med ljud - och ljustekniker och resultatet blev mycket bra.

Publiken har vallfärdat till de kyrkor som Context haft konserter.

– Kyrkorummet är ju väldigt vackert. När vi uppträdde i Landskyrkan i Skellefteå så var det mellan 700 och 800 i publiken. Vi fick skicka hem 300.

Under konserten bjuds bland annat på Coming Back to Life (Pink Floyd), Håll mitt hjärta (Björn Skifs), With a little help from my friends (Beatles och Born this way (Lady Gaga).

Sannolikt blir det annat ljud i skällan på lördag än under söndagarnas högmässor. De hårda kyrkbänkarna kan kännas mer sittvänliga kanske.

Context från Burträsk

Fakta

Context är en musikgrupp som utgår från populärmusiken där gruppen genom egna arrangemang och engagerade berättelser ger åhörarna idéer och tankar på hur sångerna kan tolkas i ett kristet perspektiv, något som garanterat skapar en stark upplevelse. De genomför en konsert sammansatt av ljud och ljus.

Gruppens medlemmar är André Malmen (piano och sång), Lisa Larsson (sång och keyboard), Jenny Läfvenius Wahlberg, (sång och keyboard), Robert Lindberg (gitarr), Dag Holmgren (precussion) och Johan Andersson (bas).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om