Kylig färd mot paltgrytorna

Duggregnet och sparsamma plusgrader skrämde inte Malin Lindmo och Kathrin Fahlén från att grensla 500-kubikaren i årets Majrundan.- Det är så gemytligt och en frihetskänsla att åka motorcykel, säger Malin Lindmo.

90 motorcyklister gav sig ut på årets Majrundan.FOTO: Göran Ström

90 motorcyklister gav sig ut på årets Majrundan.FOTO: Göran Ström

Foto: Göran Ström

LULEÅ2010-05-06 06:00
De kommer båda från Boden och var besättning på en av de 90 motorcyklar som rullade iväg från Södra hamn i Luleå vid middagstid på lördagen.
Uppslutningen var långt ifrån det arrangören hoppats på.
- Får vi bara bra väder så hoppas vi slå fjolårets rekord på 1 100 motorcyklar, sade Kristina Hillar, ordförande i SMC Norrbotten.
Bara entusiasterna kvar
Det blev inget rekord. Duggregnet och de sparsamma plusgraderna skrämde bort solskensåkarna. Kvar var de verkliga motorcykelentusiasterna.
- Det är så roligt och så gemytligt. När jag inte själv börja åka mc så tittade jag alltid på när pappa var med på rundan, sade Malin Lindmo som nu kört mc i fyra år.
Och det våta vädret skrämmer inte?
- Nej, självklart ska vi köra rundturen. Det är en så’n frihetskänsla med mc, man kommer lite närmare naturen.
Färden gick Fyrkanten runt och motorcyklisterna fick dispens att köra Smedjegatan i Luleå, trots avstängningen under rivningen av Fritz Olsson-husen.
Start och mål var Piteå och Noliaområdet och när alla var tuillbaka där det började som väntade pitebornas paltgrytor på de hungriga motorcyklisterna efter en hel dag på hojarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om