Konståkarna tar för mycket istid - tycker Luleå Hockey

Konståkningen expanderar och Luleå Hockey klagar över förlorad istid.- Den nya konståkningsföreningen får bara strötider, säger Conny Bergwall, chef för de kommunala ishallarna.

Luleå Hockey skriver till kommunen och vill inte förlora istid till konståkarna.FOTO: Göran Ström

Luleå Hockey skriver till kommunen och vill inte förlora istid till konståkarna.FOTO: Göran Ström

Foto: Göran Ström

LULEÅ2010-02-10 06:00
Det är i ett brev till fritidsnämnden som Luleå Hockeys ungdomsråd vill slå vakt om ishockeyns tider i de kommunala ishallarna.
I brevet beskrivs hur kommunserien har 600 barn i åldern 6-12 år. 100 av dessa tränar i Sunderby ishall, resten i Coop Arenas D-hall. Ett lag med tioåringar har inomhustid en till två gånger i veckan.
Ny förening
"Jämfört med en tioåring som åker konståkning, så tror vi oss veta att de har fler träningstillfällen än ett ishockeybarn", skriver Luleå Hockeys ungdomsråd i brevet som är undertecknat av Ulf Garney och Staffan Björkén.
De hänvisar till att en tredje konståkningsförening nu startat och är oroliga för att istider tas från ishockeyn nästa säsong.
- Rimligt bör vara att den nya föreningens istider tas från konståkningstilldelningen och inte från ungdomsishockeyns istider, skriver Garney och Björkén.
Tränar mer
Enligt fritidskontoret har den nya konståkningsföreningen enbart fått strötider.
- Vi har fri föreningsrätt och då får verksamhetens storlek visa istidsbehovet och sedan får vi börja dialogen, säger Conny Bergwall inför överläggningarna om istider inför nästa säsong.
Efter tjänstemännens överläggningar med föreningarna är det fritidsnämnden som sedan fattar beslutet om istider.
- Det är skillnad mellan lagidrott och individuell idrott. När de växer upp tränar konståkarna ohyggligt mycket mera än ishockeyspelarna, säger Håkan Andersson, handläggare av istiderna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om