Kommunikationsdirektören lämnar sitt uppdrag

Landstingets kommunikationsdirektör väljer att Anna Källström lämna sitt uppdrag – det efter en lång tids arbetsmiljöproblem.

Anna Källström har efter en tid av arbetsmiljöproblem valt att lämna kommunikationsavdelningen och tjänsten som kommunikationsdirektör.

Anna Källström har efter en tid av arbetsmiljöproblem valt att lämna kommunikationsavdelningen och tjänsten som kommunikationsdirektör.

Foto:

LULEÅ2015-02-18 21:15

Anna Källström tillträdde som kommunikationsdirektör på Norrbottens läns landsting i februari 2011.

Enligt uppgifter till NSD har kommunikationsavdelningen med sin 20 anställda haft det tufft senaste tiden, något som landstingsdirektören Mats Brännström bekräftar.

– Det är riktigt att vi har haft arbetsmiljöproblem på avdelningen under det här året. Både chefen och medarbetarna har jobbat med att komma tillrätta med det, säger han.

Vad har konflikterna handlat om?

– Det vill jag inte gå in på.

Det har lett till att Anna Källström valt att lämna avdelningen.

– Egentligen ska du prata med henne, men som hon själv beskrivit det har det tagit väldigt mycket energi av henne vilket gör att hon vill jobba med andra frågor, säger Mats Brännström.

Anna Källström skriver i ett sms att hon lämnar landstinget helt. När NSD ber henne kommentera de problem som varit skriver hon:

– Åren i landstinget har varit bra men sista året efter omorganisationen har varit jobbig på sina håll. Jag ser framemot nya uppdrag och önskar landstinget lycka till med alla utmaningar som väntar.

En tillförordnad kommunikationsdirektör ska tillsättas tills dess en ny är på plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om