Christian Gillros Àr sedan i Är den som driver Kolarens café pÄ First camps campning pÄ Karlsvik. Det Àr Àven han som, sedan fem Är tillbaka, driver restaurang Kajen pÄ samma omrÄde.
â Förra Ă„ret var det verkligen tomt pĂ„ restaurangen. Vanligen campar mĂ„nga norrmĂ€n hĂ€r, men bĂ„de förra Ă„ret och i Ă„r har det knappt varit nĂ„gon frĂ„n Norge hĂ€r, sĂ€ger han.
Han berÀttar dock att det i Är inte gapat tomt och att sommaren pÄ bÄde Kajen och Kolarens café hittills gÄtt jÀttebra.
â Folk har bytt vanor, mĂ„nga stannar hemma i LuleĂ„ och i Sverige. DĂ„ har de mer tid att utforska LuleĂ„s egna utflyktsmĂ„l och dĂ„ hittar de hit.
Dessutom berÀttar restaurangchefen att turismen frÄn lÀnder inom EU verkar ha ökat. MÄnga mÀnniskor frÄn bland annat Italien, Belgien och Tyskland har fikat eller Àtit pÄ kaféet.
Christian Gillros Àr glad över att vÀdret varit sÄ varmt och soligt under hans första sÀsong med fiket.
â Kolarens cafĂ© Ă€r vĂ€ldigt vĂ€derberoende. I Ă„r har det kommit hit sĂ„ mĂ„nga mĂ€nniskor att vi behövt lĂ€gga ut picknickfiltar pĂ„ Ă€ngen bredvid. Borden rĂ€cker inte till.
I framtiden hoppas restauranchefen pÄ att kunna utveckla Kolarens café ytterligare.
â Jag vill locka hit Ă€nnu fler gĂ€ster med bland annat loppisar och musikaftnar.
NÀsta Är Àr hans förhoppning att norrmÀnnen kommer tillbaka samtidigt som kundkretsen ocksÄ utökats till fler LuleÄbor och europeer.
â DĂ„ blir det full rulle. Den hĂ€r platsen har stor potential.