En vattenskada i köket har hållit SSAB:s lunchrestaurang Malmen stängd en längre tid. Men efter att SSAB investerat i ett helt nytt kök är restaurangen åter öppnad, redan i slutet av januari drog matserveringen igång igen. Nu står Eurest för driften, med restaurangchef Magnus Allström i spetsen. Han har tidigare jobbat på F21:s lunchrestaurang, men basar nu över Malmen.
Förutom en pizzeria i närheten har SSAB-anställda haft långt till ett varmt mål mat under tiden som restaurangen varit stängd. Att den nu öppnat igen säger Allström uppskattas av de anställda, som ofta hänger på låset redan vid 9:30 när Malmen öppnar.
– Det är efterlängtat. Det är skönt för många att slippa värma sina matlådor hela tiden. Folk har nog vant sig vid matlådorna, nu försöker vi få folk att släppa det lite och komma hit istället. Det kan ju vara kul att träffa lite folk och få sig ett mål mat här.
Under högsäsong serverar fyra heltidsanställda runt 280 luncher och 100 matlådor. Maten, som lagas på plats i det nya köket, varieras – men en favorit finns såklart.
– De brukar fråga när det blir palt med lingonsylt och fläsk nästa gång. Det, och pannkakor med ärtsoppa är de största favoriterna.
Ett par riktiga husmans-klassiker alltså, men där finns också en uppstickare säger Allström – det vegetariska alternativet.
– Man kanske skulle kunna tro att vegetarisk mat inte skulle gå så bra här, men det gör det. Vi serverar hemgjorda kikärtsbiffar och liknande, och det säljer över förväntan.