Det är full ruljans i Kulturens hus just nu. Ett omtag ska göras av de restaurang- och kafédelar som finns på husets första och fjärde plan.
Restaurangchefen Hans-Erik Karlsson har bråda dagar med att få ihop det sista inför nypremiärerna.
Först ut är den vegetariska restaurangen Cupture som kör igång med smygpremiär nu på fredag.
– Det kommer att bli vegetariskt och mer raw-fika och sådant. Hela varma menyn är bara vegetariska rätter, med allt från zuccinibiffar till veganska små bollar som serveras i pitabröd och annat, berättar Hans-Erik Karlsson när Norrbottens Affärer är på besök.
Uppe på fjärde våningen blir det en separat del för det nya konceptet Craft n' draft som har premiär den 16 november.
– Vi märker att kundkretsen kräver mer kunskap om öl och mat i kombination. Därför bygger vi om så att gästerna ska känna en stor skillnad mot det gamla, säger Hans-Erik och fortsätter:
– Vi kommer att ha fatölsanläggningar och samarbeta med mikrobryggerier, men även de stora aktörerna inom öl. Vi har Bottenvikens bryggeri, Piteå-bryggeriet och Tjers i Överkalix bland annat.
Hur känns det inför premiärerna?– Det är fruktansvärt mycket, det rings och det mailas, och mycket planering. Men det känns fantastiskt!