Ketchupeffekten för Jensens gäng

LULEÅ. IFK ställde upp samma elva mot Timrå som senast - och började bedrövligt.Men efter 0-1 i sjätte minuten brast fördämningarna.I ursinnet skyfflade hemmalaget in s-j-u raka mål.- Det var ju revansch, flinar Sirwan Jamshidi med säsongens understatement.

Sirwan Jamshidi stod för två mål - och övriga lagkamrater för fem till - när IFK krossade Timrå.

Luleå2008-06-19 21:26
Ska sanningen fram är det svårt att beskriva hur sorglöst IFK lämnade det offensivt startande Timrås snabba ledningsmål bakom sig och i stället matade på mot säsongens mest överlägsna seger.
I själva verket borde nervositeten gått i taket när gästernas tredje vassa läge på bara sex minuter också resulterade.
- Ok, lite oroligt var det. Men det är ju vi som ger bort de där, säger målvakten Johan Luthström apropå den trista starten.
Revansch - ett ledord
Och Jamshidis snack om revansch kom knappast ur tomma luften efter förlusten mot Mariehem senast. Nu tog det faktiskt bara minuter innan matchbilden spegelvänts. I tionde minuten fick Per Ekervhén en perfekt nick ner i gräset vid bortre stolpen på Markus Erikssons vänsterhörna och Jakob Enersén drömpassades av Tomas Westlin till lyft över på allt för nära håll ett par minuter senare - men i 15:e satt kvitteringen.
David Ström startade kedjan med ett vänsterinlägg, Enersén fick ett närförsök på returen och slutligen löste Jamshidi förbannelsen med sitt skott förbi liggande målvakt.
- Vi hade säkert 80% av bollinnehavet mot Mariehem också men kom inte framåt. Idag var vi mer hungriga, ända in i boxen, säger forwarden efter säsongens andra start.
Fem minuter senare fick den taggade Per Ekervhén ett halvläge från 25 meter och valde att testa själv. Det flacka skottet satt perfekt under ribban och IFK hade vänt 0-1 till 2-1. Ytterligare fyra minuter senare skickade han en högerfrispark från 30 till Jamshidi som kunde tåa förbi den redan liggande Timråmålvakten. Inte illa för en kille som nött mer bänk än han spelat i år.
- Haha, ja, som det ser ut idag känns det bra, säger Sirwan Jamshidi som kämpade ända in i övertiden och skapade lägen efter både 6-1 och 7-1.
- Det gäller att passa på, skrattar han.
Larsson kom in och satte två
Passade på gjorde också Tobias Larsson, inbytt sedan Maikano Osman fått en smäll mot knäet i 28:e. Sex minuter tog det innan Larsson drog in halvtidsresultatet 4-1 med en närmast arrogant vändning i Timrås straffområde. Han fick också stå för ett paradmål till 5-1 tretton minuter in i andra halvleken sedan Ekervhén startat med ett perfekt lyft över backlinjen och Larsson lika perfekt skarvat med ännu ett över målvakten. Men avslutningen stavades ändå Jamshidi - Barzan, sedan lillebror serverats ännu ett utmärkt Ekervhén-framspel.
Sirwans revanschteori får efter 7-1 stå oemotsagd.
- Vi är ju ett j-vligt bra lag och har innehav i varje match - vi måste bara få igång det, avslutar han.
Målen: Sirwan Jamshidi 2, Tobias Larsson 2, Per Ekervhén, Jakob Enersen, Barzan Jamshidi.