Kaféparet laddar för sommarens premiär

På måndag slår Kolarens café i Karlsvik upp portarna för sommaren. Här är nyheterna för i år.

Andreas Krekula, Ida Ask, Dan Äkäslompolo, Suporn Fredriksson, Emma Kröker och Julia Palo Fängvall på Kolarens café, sommaren 2017.

Andreas Krekula, Ida Ask, Dan Äkäslompolo, Suporn Fredriksson, Emma Kröker och Julia Palo Fängvall på Kolarens café, sommaren 2017.

Foto: Lotten Vallgårda

Luleå2018-05-30 15:07

Den 4 juni öppnar Kolarens café i Karlsvik, där de har öppet hela sommaren fram till den 12 augusti. Det är First camp som äger den gamla röda byggnaden vid Luleåälven och Niporna, men sedan ett par år tillbaka arrenderar de ut lokalen.

Ifjol var det premiär för paret som äger Lilla skafferiet, Andreas Krekula och Ida Ask, och i år är det dags igen.

– Det är årets höjdpunkt. Julhandeln är också rolig, men den är kortare. Nu är vi där i över två månader och vi ser alla fram emot det, säger Andreas Krekula.

Har ni några nyheter för i år?

– Vi kör mer barbecue i år. Varje dag under juli månad blir det barbecue, det är nytt för i år, säger han.

– Sedan försöker vi så klart göra allting ännu bättre i år. Vi kommer att ha lite kaniner och får där i juli också. Vi hade en kanin på besök en dag förra sommaren och ungarna var galna i den, så det blir säkert bra.

Andreas Krekula avslöjar även att de förhoppningsvis kommer att ha musikunderhållning i juli, i form av en gästartist från Malmfälten.

– Men det är hemligt vem det är innan allt är klart, säger han.

Vad ser ni mest fram emot med sommaren?

– Att få komma ut till Karlsvik, bra väder, fåglar som kvittrar. Det är något helt annat än att vara inne i stan. Som tur är så är det ingen biltrafik fram till caféet, så det är lugnt och skönt där, säger Andreas Krekula.

Han och Ida Ask har nu ett treårskontrakt på att arrendera Kolarens café, så det blir ytterligare två somrar efter denna.

– Det var ett krav för att vi skulle kunna vara där ute. Det håller inte att bara tänka på ett år i taget, det är ingen som tycker om att jobba så. Det tar tid att jobba in en verksamhet så att det ska funka praktiskt, säger Andreas Krekula.

Hur gick förra sommaren?

– Långt över förväntan. Det var många som sa att det var en dålig sommar, men vi hade det riktigt bra. Det var mer folk och bättre ekonomiskt än förväntat, vi klarade oss lite över budget. I år hoppas vi på ännu bättre väder. Vi startar även en vecka tidigare än ifjol så vi är med redan från början av juni. Många i personalen jobbade även förra året, vilket är jättebra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om