Julskinkan fick guldstämpel

Bland Sveriges bästa charkuterier på julbordet hittas en känd julskinka från länet.

CHARKUTERI. Magnus Nilsson är vd vid Nyhléns Hugosons.

CHARKUTERI. Magnus Nilsson är vd vid Nyhléns Hugosons.

Foto: Pär Bäckström

Luleå2017-11-29 11:52

Vartannat år arrangeras Chark-SM där en domarpanel bedömer kvaliteten på hundratals svenska charkuterier. De som är helt felfriga belönas med guldstämpel och i varje klass koras ett företag till svensk mästare. Klasserna är julskinka, köttbullar, prinskorv, julkorv, lökkorv, sylta, pastej och rostbiff. Bland senaste Chark-SM:s guldstämplar i klassen julskinka hittar vi Nyhléns Hugosons chark. I samma kategori finns Björk & Co, som får även utses till svensk mästare, samt Eriksons Chark.

Chark-SM arrangerades senast 27:e oktober 2016 och nästa arrangeras 8:e november nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om