Jobbcenteranställda vill byta ut chefen

Personal på Luleås Jobbcenterenheter kräver att enhetschef Ingela Lagerskog sparkas."Bristen på förtroende är total", skriver de anonyma avsändarna."Jag har fortsatt fullt förtroende för henne", svarar socialchef Agneta Ekman.

Socialchef Agneta Ekman.

Socialchef Agneta Ekman.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2009-10-07 06:00
Det är i ett tre sidor långt öppet brev som angreppet riktas mot chefen för verksamhetsområde funktionshindrade, Ingela Lagerskog.
Brevet är in-te undertecknat med några namn, i stället "Personalen på Jobbcenter Södra, Jobbcenter Flygfisken och Jobbcenter Rådstugan". De anonyma brevskrivarna anser att verksamheten under Lagerskog stagnerat och styrs mot att avvecklas i stället för att utvecklas. Kritiken handlar mycket om bristen på dialog och "gör så här eller sök nytt jobb".
Total brist på förtroende
"Även om man är noga med att följa befälsordningen så måste generalen någon gång våga komma ut till soldaterna", skriver den missnöjda personalen.
Den beskriver hur ledningen lyckats spränga fyra olika personalgrupper och spritt ut personalen runt om i Luleå kommun och att ledningen aldrig behöver stå till svars för misstag som begås.
Enligt brevskrivarna är bristen på förtroende total och att det är dags att utvärdera Ingela Lagerskogs resultat som chef och ledare.
"Med risk för repressalier och bestraffningar så väljer vi i personalen ändå att gå ut med detta brev för att rädda det som räddas kan."
Har fullt förtroende
Brevet är adresserat till so-
cialchefen, socialnämndens ordförande och ledamöterna i socialnämnden. Socialchef Agneta Ekman förklarar i sitt svarsbrev att hon har fullt förtroende för Ingela Lagerskog.
- Hon ingår i ett nationellt nätverk inom Sveriges kommuner och landsting, har mångårig erfarenhet och god kännedom om de framtida utmaningar vi står inför, skriver Ekman.
Utvecklingsarbete
Så här säger Ingela Lagerskog själv om kritiken:
- Det kan handla om det förändringsarbete vi håller på med. Vi ser över hur vi ska arbeta med sysselsättning inom organisationen. Det gör vi tillsammans i grupper där personalen också kan delta. Vi kanske tar annan inriktning på vad vi ska jobba med. Det är vad som sker i ett utvecklingsarbete.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om