Hur går det?
– Det framgår kanske inte riktigt i tv, men det där programmet spelades in i juni då det var 32 grader varmt ute och dessutom värmde strålkastarna. Det blev svårt att jobba med smördegen som smälte. Men jag kom bland de tre bästa och jag har legat så hittills. Det är jag och en kille som är så stabila. De andra har åkt upp och ner. Serien är ju klar, det är svårt att vakta tungan och inte säga mer.
Du kommer från Luleå?
– Jag är uppvuxen på Gussön vid Råneå. När jag var 25 flyttade jag hit till Köping. Nu flyttar jag till Linköping.
Hur kom du med i tävlingen?
– Jag har alltid bakat mycket. Till slut tyckte vi att det blev för mycket hemma så min man tog med sig till jobbet. De bjöd sina kunder och de tyckte att det var gott. Så började min mans chef och han själv att tjata på mig, att jag borde ställa upp i tävlingen och sista anmälningsdagen bestämde jag mig för att göra det.
Hur kommer det sig att du började med bakning?
– Jag är uppvuxen med kakor. Min mamma och mormor har bakat mycket. När man kom till mormor satte hon direkt på kaffepannan och så var det småkakor.
Vad är bäst med att baka?
– Det är kreativt, man får skapa. Jag gör mycket tårtor och tycker om att dekorera. Dessutom blir alla glada när de blir bjudna, det tycker jag om. Ju äldre man blir desto godare tycker jag att det blir.