"Jag är en positiv person som ser möjligheter"

Jim Köhler tar inte så hårt på kritiken mot honom som hyresvärd.- Nja, jag bryr mig inte så mycket om sådant. Jag är en positiv person som ser möjligheter och inte vill fastna i negativt tänkande.

För Magnus Söderlind, jurist på Hy- resgästföreningen i Luleå, är Köhler välbekant. FOTO: Göran Ström

För Magnus Söderlind, jurist på Hy- resgästföreningen i Luleå, är Köhler välbekant. FOTO: Göran Ström

Foto: Göran Ström

LULEÅ2011-01-25 06:00

Jim Köhler, 65, tar emot NSD i Lina-gruppens kontor i en fastighet på Magasinsgatan i Luleå. Härifrån styr han sina företag. Han är en av Luleås största privata fastighetsägare med ett tiotal fastigheter i centrum. Men han har många andra verksamheter. Bland annat frisersalonger, kafé och loppmarknad samt anordnar föreläsningar.

- Jag gillar ständig utveckling och vill prova nya saker. Samtidigt ger det ju arbete och alla arbetstillfällen är viktiga, säger Jim Köhler som sysselsätter ett 20-tal personer i sina företag.

Hyrorna i Köhlers lägenhetshotell är höga. Exempelvis kostar en 2:a på 65 kvadratmeter 10 351 kronor och en 1:a på 45 kvadratmeter 6 200 kronor. Detta trots att de flesta av fastigheterna är gamla.

- Jämfört med lägenhetshotell i städer av motsvarande storlek runt om i Sverige är hyrorna låga hos oss. Lägenheterna är möblerade och det ingår husgeråd, sänglinne och handdukar. Vi tillhandahåller också service som städning, säger Jim Köhler.

En lukrativ verksamhet?
- Visst måste det gå runt. Men det är framför allt roligt. De senaste åren har jag investerat allt överskott i underhåll både invändigt och utvändigt i mina hus. Jag strävar efter att hela tiden utveckla företagandet och prova nya idéer, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om