IT-företag nyanställer

IT-företaget Logica i Luleå nyanställer.- Vi har många lediga jobb ute och räknar med att anställa 10-15 nya medarbetare innan första kvartalet 2011 är slut, säger Tomas Wallbing, enhetschef för Logica Application Management Norrbotten.

Matz Engman, till höger, hälsar Tomas Wallbing, Logica, välkommen till "vetenskapsparken" på Porsön.FOTO: Pär Bäckström

Matz Engman, till höger, hälsar Tomas Wallbing, Logica, välkommen till "vetenskapsparken" på Porsön.FOTO: Pär Bäckström

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2010-10-30 06:00
I maj i år flyttade Logica från lokalerna i Bryggeriet till Aurorum Science Park på Porsön. Även
medarbetare från kontoret i Boden har flyttat till Luleå. 55 personer arbetar på den nya adressen.
På fredagen invigdes de nya lokalerna. Tomas Wallbing räknar upp många anledningar till flytten: Kreativ miljö. Närhet till andra IT-företag. Närhet till universitet och till att fånga upp nyutexaminerade studenter. Goda kommunikationer till kontoret. Ändamålsenliga lokaler.
Finns i 36 länder
- Logica är Sveriges ledande IT-tjänstföretag med drygt 5 000 medarbetare. Från Skellefteå och uppåt arbetar nära 200 personer. Företaget finns i 36 länder och har sammanlagt 39 000 anställda.
- Vi har en tydlig plan att växa och det gäller både antal anställda och kunder, säger Tomas Wallbing.
Lockar tjejer
Matz Engman, verksamhetsansvarig på Aurorum Science Park, berättar om en 300 000 kvadratmeter stor tomt som snart ska börja befolkas.
- Vi lockar dit megadatacenters från USA. Det handlar om 300 nya anställda på 20 000-30 000 kvadratmeter. Mer kan jag inte säga ännu.
Cirka 35 procent av de anställda på Logica i Luleå är kvinnor. Kvinnor är underrepresenterade inom tekniska områden i stort. Matz Engman berättar om ett pågående arbete för att locka fler tjejer till tekniken.
Samarbete med universitetet
- Vi jobbar sedan några år tillbaka med 15-16 år gamla tjejer. De får komma hit några dagar under sommaren och bekanta sig med verksamheterna. Det är ett samarbete med Luleå tekniska universitet, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om