Innovativ företagare prisades

Luleåföretaget Cellarmering utsågs till Norrlands framtida affärsföretag vid Norrlandsfinalen för Venture Cup på onsdagen.Mannen bakom företaget, Johan Persson, har utvecklat en revolutionerande metod för armering av material som betong och asfalt.

Luleåbon Johan Persson, Cellarmering, har utvecklat en revolutionerande metod för armering. På onsdagskvällen vann hans företag regionfinalen i Venture Cup och förärades  50 000 kronor i prispengar.

Luleåbon Johan Persson, Cellarmering, har utvecklat en revolutionerande metod för armering. På onsdagskvällen vann hans företag regionfinalen i Venture Cup och förärades 50 000 kronor i prispengar.

Foto:

LULEÅ2011-05-04 22:05

Med pompa och ståt hölls finalen för Venture Cup i Norrland i Stuks festlokaler på universitetet i Luleå på onsdagskvällen.

I år hade 78 affärsidéer deltagit i tävlingen och 24 av dem hade utvecklats till kompletta affärsplaner som var med och slogs om att utses till Norrlands framtida affärsföretag. De tio finalisterna fanns på plats i Luleå på onsdagskvällen.

Prispengar
Förutom äran fick de som står bakom de tre bidrag som utsågs till Norrlands framtida affärsföretag även dela på 100 000 kronor i prispengar. Vinnaren fick 50 000 kronor, tvåan 30 000 kronor och trean 20 000 kronor - samt biljetter till Sverigefinalen den 9 juni i Stockholm för alla tre.

Första priset togs alltså hem av Johan Persson, som håller till i Aurorum Business Incubator i Luleå med sitt företag Cellarmering.

När det gäller ökning av betongs hållfasthet genom armering har det inte hänt mycket sedan fiberarmeringen kom för 20 år sedan. Men Johan Perssons cellarmering är en helt ny typ av armering. Dess geometriska patentsökta struktur ger unika egenskaper jämfört med den armering som finns i dag.

Det blev dock inget pris till den andra norrbottniska kandidaten i Norrlandsfinalen, Fredrik Öhrn, Luleå, med Taxijakt - en telefonapplikation med vars hjälp man snabbt och enkelt kan boka taxi direkt i telefonen oavsett var man befinner dig utan att behöva komma ihåg telefonnummer eller stå i telefonköer.

Fakta Venture Cup

Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplantävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer tillframtidens växande företag. Hittills har över 11 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har cirka 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor.

Läs mer: www.venturecup.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om