Karin Lundberg, enhetschef för regionväxeln och entréreceptionen på Sunderby sjukhus, säger att Q-park har intensifierat bevakningen för att få bukt med de som ställer bilarna där de inte hör hemma. Det kan vara en bidragande orsak till att så många reagerar nu, fastän systemet använts i några år.
– Det här är för att patienter inte ska parkera på personalparkeringen och tvärt om, annars blir det vilda västern där ute.
Lundberg förstår att det är irriterande att få böter på sitt jobb, även om det är ens eget ansvar att göra rätt. De försöker att informera om hur systemet fungerar och påminna om att ha rätt registreringsnummer i appen.
– Vi har också försökt få möjligheten att lägga in två bilar men det har inte gått, vi hade möte med E-parkera för bara några veckor sedan. Man flyger till mars men kan inte ha två bilar registrerade i en app, det är urdåligt, säger hon.
Hon hoppas att det ska gå att göra något åt problemet.
– För det här funkar inte. De som står i receptionen får också ta mycket ovett för saker de inte rår över.
Marit Vikström på E-parkeras support svarar att det inte är företaget som har beslutat om upplägget, utan att direktivet om ett p-tillstånd per anställd kommer från Region Norrbotten där Kent Forsberg är deras kontakt.
– Enligt avtalet får man inte ha fler bilar än en registrerad, säger hon.
Problemet är ungefär samma som när man har ett fysiskt papperstillstånd och glömmer det.
– Fördelen med E-park är att man kan ändra det från mobilen eller datorn, säger hon.
Kent Forsberg, platsansvarig på regionhusets servicecenter, säger att problemet skulle gå att lösa. Om det gick att koppla två registreringsnummer till ett parkeringstillstånd.
– Rent tekniskt går det att lägga upp massor med tillstånd i systemet. Men vi har redan 9 000 bilar i systemet och det blir en onödig kostnad om vi ska behöva ha två tillstånd på en person, för varje tillstånd kostar pengar. Det går inte på grund av teknisk begränsning, säger han.