I väntan på påsken

Luleå2009-04-04 06:00
Det börjar bli hög tid att hämta in påskriset och inhandla äggen. Som mathögtid har påsken blivit nästan lika stor som julen. Inlagd sill i olika former är klassiker som alltid håller på buffén. Du hittar recepten i veckans NSD Helg.
Vår reporter Lina Norberg Juuso väjer inte för de allvarliga ämnena. Hennes artikel om familjen vars barn drabbades av plötslig spädbarnsdöd är gripande läsning. Sorglig, men samtidigt ett vittnesbörd om att det går att komma vidare i livet även efter den största prövning.
Lina har också träffat operasångerskan Katarina Fallholm som berättar om sina karriärplaner och förklarar vad som egentligen menas med att vara en diva.
På sista sidan har vi en bild som visar Sven-Åke Lundbäck dela ut medaljer till deltagarna i Lilla Vasaloppet vid Bergviksskolan i Luleå. Sven-Åke vann ju själv "stora" Vasaloppet, OS-guld, VM-guld och mycket annat. Hans framgångar inspirerade många unga redan i min generation. Dagen då han vann femmilen vid VM i Lahtis 1978 gav jag mig ut i skidspåret med en enorm motivation. Att det sedan inte blev någon skidkarriär spelar mindre roll. Drömmen var det viktigaste.
Trevlig helg!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om