Husvagnen stals och brändes – "Väldigt korkat"

Semestern förstördes innan den kunde börja när Jan och Gunilla Therells husvagn stals och, i den efterföljande polisjakten, brändes ner.

Under natten mot måndag anhöll polisen en man som misstänks för mordbrand.

Under natten mot måndag anhöll polisen en man som misstänks för mordbrand.

Foto: Jonathan Bergström/Norrbottens media

Luleå2019-07-30 05:00

På söndagen drog en stor polisinsats igång kring Gäddvik och Måttsund i Luleå efter att polisen upptäckt en husvagn som stod i lågor i närheten av E4. Husvagnen stals från en verkstad på fredagen, efter att Jan och Gunilla Therell ringt till bärgaren.

– Det var första dagen på semestern och vi skulle åka till en campingplats med hela familjen. Men i den vevan går den sönder längs 97an. Vi ringde bärgaren och de tog den till en överenskommen plats och när jag ska åka dit, bara en timme senare, är den borta. Det är sånt som man tänker att det inte är sant, säger Jan Therell.

En stund senare hittar polisen en bil som också tänts på eld. Och under natten mot måndag kan polisen anhålla en man misstänkt för mordbrand. Hade inte husvagnen brunnit ner hade Jan och Gunilla Therell kunnat få tillbaka husvagnen och lägga hela den tråkiga historien bakom sig. Men nu förlängs och kompliceras processen med en pågående polisutredning och kontakt med försäkringsbolag. Det tycker Jan Therell är både onödigt och tråkigt.

– Jag kan förstå tanken att man vill stjäla grejer för att tjäna pengar på det. Men att tända eld på den är så väldigt onödigt. Jag lägger ingen värdering i det, förutom att det är väldigt korkat, säger han.

Men de försöker se det positiva i kråksången. Den värsta faran var olyckan de nätt och jämt undvek, säger Jan Therell.

– Jag hann stanna husvagnen när hjulet lossnade, men det hade kunnat gå väldigt illa. Den som gråter mest är nog min son som förlorade sina stålmannenkalsonger i branden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om