I slutet av oktober och början på november kom tre hot mot boenden i Norrbotten. Bombhotet mot boendet Pangea i Arjeplog, hotet mot ett boende i Luleå och dödshotet mot flyktingarna på hotellet Grand Arctic i Överkalix.
"Om du inte lämnar denna plats kommer du att dö" stod det på arabiska på en lapp, som var tejpad på ett fönster i anslutning till hotellet.
Två av de tre hoten är fortfarande under utredning. Pangeahotet är nu uppklarat – en 17-årig man har erkänt brottet.
– Han är ångerfull, säger Aron Backman, förundersökningsledare.
17-åringen hade skrivit "Ska vi bomba Pangea?" på appen Jodel, en community där man kan dela korta, anonyma statusar med personer inom en viss geografisk närhet.
Utredningen är däremot inte formellt klar, det finns inget beslut om åtal.
I Luleå arbetar polisen med det bevismaterial som finns. Ett brev med en bild på ett brinnande hus, signerat "Vit makt", som skickats till boendet.
– Vi gör en teknisk undersökning i hopp om att få spår. DNA eller fingeravtryck, säger Inge Barsk, förundersökningsledare.
Förhoppningen är att hitta spår som kan köras mot polisens databaser.
– Finns han eller hon i våra register så får vi fråga av vilka skäl varför DNA:t finns på materialet, säger Barsk.
Samma sak sker med hotet i Överkalix, där förundersökningsledaren Lotta Daniels skickat både ett hotbrev som kommit till hotellet och lappen med hotet på arabiska till NFC, Nationellt forensiskt centrum.
– Det går inte särskilt bra, kan jag väl säga. Vi har inga andra uppgifter som leder oss framåt. Det är ett dåligt läge, tyvärr, säger Daniels.
Hotellet Grand Arctic har de senaste fyra veckorna haft en förstärkt övervakning genom polisens Alma-projekt, som startats på grund av migrationskrisen. Förstärkningen pågår fortfarande.
– Vi har fått disponera resurser inom region Nord, alltså personal utanför Norrbottens gränser, säger Lars Öberg, områdeschef.
Hoten i Norrbotten utreds lokalt – men de har även gått till Nationella operativa avdelningen, som samordnar och analyserar alla mordbrandsutredningar som inträffat i södra Sverige. Skälet är att polisen vill kunna se eventuella mönster över hela landet.
Men något sådant ser man inte i dag, enligt Urban Pohjanen, chef för brottsutredningarna på polisen i Norrbotten,
– Vi har ingen gemensam nämnare och vet inte om det är organiserat. Det kan jag inte kommentera, säger han.