Tillsammans med Mimmi Granberg, bibliotekarie på kultur- och fritidsförvaltningen, föddes idén om det digitala arrangemanget.
– Vi vill lyfta frågan och fånga upp de ungdomar som inte mår bra. De måste få uttrycka sina känslor och veta att de inte är ensamma. Jag vill inte att de ska börja tänka i fel banor, utan i stället våga prata om det, berättar Vånsjö.
Hur kan man som ung förbättra sitt mående under en tid av pandemi och osäkerhet? Det är temat för föreläsningen som kommer att hållas ikväll den 8 mars klockan 19 via Teams. De ungdomar som anmält sig kommer bli inbjudna via länk.
Det är Antonia Simon Risberg, specialistläkare i barnpsykiatri, som kommer att föreläsa. Efteråt finns tid för frågor.
– Jag känner mig positivt laddad och nyfiken. Kanske har de unga något viktigt att säga mig som jag kan lära mig något av. Jag vill att de ska hitta styrkan i sig själva och börja ta hand om sig själva mer. Det är mitt mål, berättar barnpsykiatrikern.
Förhoppningsvis kommer fritidsgården fortsätta jobba med frågan även resten av vårterminen, berättar Vånsjö. Kanske blir det ytterligare en föreläsning eller ett chattrum där man kan prata av sig. Allt är förstås beroende på vad ungdomarna tycker om upplägget.
– Vi vuxna bestämmer alltid så mycket, det är inte okej. Det här är på ungdomarnas villkor, inte på våra.
Föreläsningen riktar sig till unga från 13 år och äldre. De som ännu inte anmält sig har fortfarande möjlighet att delta.
– Alla är välkomna till sista sekund, meddelar Vånsjö.