Hon sjunger Niemisels lov

Sångerskan och pedagogen Elisabeth Berg, 51, sjunger gärna sitt sommarparadis lov. Familjens sommarhus i Niemisel bjuder på både naturupplevelser och avkoppling.

Elisabeth Berg gästade till publikens glädje Luleå kammarkörs vårkonsert.

Elisabeth Berg gästade till publikens glädje Luleå kammarkörs vårkonsert.

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2015-08-10 21:19

1989 sjöng Elisabeth Berg den kvinnliga huvudrollen Christine Daaé i den svenska originaluppsättningen av Andrew Lloyd Webbers monstersuccé "The Phantom of the Opera". Hon sjöng den i två år mot Mikael Samuelssons fantom på operan i Paris och gick sedan vidare i yrkesvalet.

Elisabeth Berg är utbildad operasångerska och har medverkat i många olika uppsättningar.

Nu bor hon i Bromma och arbetar som sångare och pedagog.

– Jag arbetar som musiklärare på Söder och har också musikklasser. Jag sjunger också en del.

Så här berättar Elisabeth Berg själv om sitt smultronställe.

"På sommaren är jag och min familj i vårt hus/sommarhus i paradiset Niemisel. Naturen här är magisk och den ger utrymme för många aktiviteter .

Här har vi varje sommar ren på gården och i området och det bör man tänka på när man är ute och kör.

Med fiskekortet i området fiskar man nästan i hela Råneåälvdal. Vi har kuskat runt alla möjliga och omöjliga forsar med kastspö, flugspö och metspö. Sedan är det många tjärnar och småsjöar som har inplanterad fisk och ibland är det premiär i någon tjärn vilket gör det hela lite extra upphaussat och festligt. De blir välbesökta och det tisslas och tasslas om vem som först får upp en firre.

Vi grillar korv. Alla gillar detta och våra barn har alltid varit med oavsett ålder. Vi åker även till de fester som hålls i olika byar. En favorit är "Högsödagarna" där serveras palt. I byn har en uppfödare Alpackor vilket utlöste glada skratt. Vi har badat varje dag, inte bara för att duschen under några dagar gick sönder, utan för att man blir så härligt pigg av det!

Här i Niemisel finns både sjöfågel, tranor, orre, tjäder, ugglor, ormvråk och björnar!

Dessa har vi haft tur att se i våras och nu i sommar. Även älg stöter man på och tyvärr intill/på vägen. Vi badar oftast i Degerselet om vi är ute med båt vid någon holme eller Sandviken. Sörbybadet är väldigt fint och känns lite lyxigt. Under sommaren serveras kaffe, glass, korv med mera. Berget i Niemisel heter "Snipen" och det finns en vandringsled som är cirka en kilometer men relativt brant. Väl uppe en galet vacker utsikt. Där grillar vi så klart korv.

Man kan lämna ett meddelande i en låda till framtida gäster! Det finns några konstverk kvar bland annat en stor spindel. Maten är en viktig del och vi njuter av ortens lax, strömming och sik som vi köper oftast direkt av fiskare från Norrbotten. I år har vi rökt mycket av den fisk vi fått själva och inte helt fel med mousserande vid festliga tillfällen.

Det finns ingen så god korv i vårt land som här i Norrbotten gjord på lokala charkuterier. Många grillade över öppen eld med filmjölk från lokala mejerier. Niemisels lokala handlare har det mesta man behöver inklusive fiskekort! När vi vill lyxa till det ordentligt beställer vi bord på "Kallkällan"; Sörby konferens & turism.

Fantastisk mat och personal! Det har blivit både lunchbesök och middagsbesök i sommar!

Så har vi då "bärplockningen" inte bara ordets innehåll utan den totala naturupplevelsen och träningspasset i ett! Jag bryr mig inte om golf eller liknande, bärplockning är för mig mycket mer! Dofterna i skogen, stillheten –  härligt!

Många myrar är fyllda med stenar under mossan förståss blir det en speciell träning när man hoppar mellan stenarna och jag plockar oavsett väder! Ta en paus och fika på Nestors Café i Överstbyn, maffiga tårtor, smörgåsar. Man blir så hungrig när man är ute i skogen!

I år finns det mycket bär och alla bör hitta som försöker  – Välkomna ut till Paradiset!"

0920 263030

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om