Hon kammade hem storvinst

När Nermina Zara, 51, promenerade till jobbet på måndagsmorgonen trodde hon att det skulle bli en vanlig arbetsdag. Men några timmar senare var hon 200 000 kronor rikare och ägare till en ny Volvo V70.– Jag ska ta körkort. Det har jag råd med nu, sa hon glädjestrålande.

vinnare bingolotto

vinnare bingolotto

Foto: Kurt Engström

Luleå2011-05-23 15:29

Nermina Zara arbetar som personlig assistent på Östra skolan. Hon hade ingen aning om att hon hade vunnit på Postkodlotteriet när hon överraskades på jobbet vid 14-tiden på måndagen.
Tjoade entusiastiskt
Hela Postkodlotterigänget, med programledaren Sandra Dahlberg i spetsen, dök upp på skolgården på ett traktorsläpvagn. Inför tv-kameran fick en häpen Nermina Zara ta emot två vinstcheckar på 100 000 kronor vardera och en sprillans ny Volvo V 70 flexifuel värd nästan 300 000 kronor. Hennes arbetskamrater, som varit delaktiga i ”konspirationen”, applådera och tjoade entusiastiskt.
"Ska ta körkort"
Med på traktorsläpvagnen fanns också Nermina Zaras make Afrim. Eftersom hon saknar körkort var det han som fick sätta sig bakom ratten på vinstbilen. Men det ska bli ändring på det...
– Jag ska ta körkort. Det har jag råd med nu, sa Nermina Zara och höll upp sina vinstcheckar.

Fakta Postkodlotteriet

Svenska Postkodlotteriet är ett prenumerationslotteri vars syfte är att samla in pengar till olika välgörenhetsorganisationer, så kallade förmånstagare. Lotteriets förmånstagare är Alzheimerfonden, Barncancerfonden, BRIS, Hjärt-Lungfonden, Läkare utan gränser, Postkodstiftelsen, Rädda Barnen, Sjöräddningssällskapet, Svenska Röda Korset och Världsnaturfonden WWF. 

Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet delat ut 1,8 miljarder kronor till välgörenhet.
2009 fälldes Postkodlotteriet i Marknadsdomstolen för att ha överdrivit vinstchanserna i sin marknadsföring. Marknadsdomstolen förbjöd Postkodlotteriet, mot ett vite på 750 000 kronor, att överdriva vinstchanserna och slog också fast att lotteriets tidning, Postkodnyheterna, måste vara tydligare märkt som en annonstidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om