Hon blir ny socialchef i Luleå

Gabriella Sjöström blir ny socialchef i Luleå. "Tydlig ledare" uppger tidigare chefen Mikael Lekfalk.

Socialchef. Gabriella Sjöström.

Socialchef. Gabriella Sjöström.

Foto: Luleå kommun

LULEÅ2016-04-11 08:56

Den 4 april påbörjade tidigare socialchefen Mikael Lekfalk sin tjänst som kommundirektör. Nu är det klar att han efterträds av Gabriella Sjöström. Hon har sedan 2013 arbetat som chef för äldreomsorgen och biträdande socialchef i Luleå kommun. Hon har också arbetat som biträdande socialchef.

– Gabriella har en gedigen erfarenhet som chef och ledare. Hon har en bred kunskap och kännedom om förvaltningens verksamheter. Hon är en tydlig ledare som ständigt ser möjligheter i de utmaningar socialförvaltningen står inför. Gabriella är med sin kompetens och erfarenhet som biträdande socialchef förberedd på detta uppdrag. Hon har mycket goda förutsättningar att anta utmaningen att arbeta för fortsatt utveckling av socialförvaltningen, säger kommundirektör Mikael Lekfalk i ett pressmeddelande.

Enligt Gabriella Sjöström är socialförvaltningen en viktig faktor i Luleås tillväxt.

– Det är en stor utmaning att ta över som socialchef i Luleå kommun. Vi har under de senaste åren skapat en ekonomi i balans och startat ett flertal spännande utvecklingsprojekt. Luleå är en framgångsrik ort och en kommun som ligger i nationell framkant. Socialförvaltningen är en viktig faktor i det arbetet, säger Gabriella Sjöström.

Gabriella Sjöström tillträder som socialchef den 15 april 2016.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om