Hon är ny rådgivare hos Almi nord

Anna Mörtberg är ny rådgivare hos Almi nord. Hon får frågan om hennes bästa tips till företag. "Gör det du är bra på, fokusera på de bitarna och ta hjälp av andra inom övriga områden. Ett bra tips är också att se till att ha en aktiv styrelse i ditt bolag, som kan bidra med värdefull kunskap till styrelsearbetet", säger hon.

Anna Mörtberg är ny rådgivare hos Almi nord.

Anna Mörtberg är ny rådgivare hos Almi nord.

Foto: PB foto

Luleå2022-01-18 18:00

Anna Mörtberg beskriver sig själv som en nyfiken Tornedaling som kom tillbaka hem till länet för ett antal år sen.

– Segt virke skulle jag också säga att jag har. Jag älskar vinter och skidåkning, samt enkelheten här hos oss. Luleå är min stad. Här bor jag tillsammans med man och två söner. En stor del av vår fritid spenderas tillsammans med en boll eller en puck på någon idrottsanläggning runt om i länet, säger hon i en intervju som Almi gjort.

Som ny rådgivare hos Almi nord kommer hon arbeta med finansiering och affärsutveckling för små och medelstora företag i tillväxt.

Vad ser du mest fram emot?

– Det känns otroligt spännande att få jobba med företag som växer i ett läge när det händer så mycket i vår region. Vi är i händelsernas centrum minst sagt.

Vad lockade dig till Almi?

– Jag har jobbat femton år i bankvärlden med rådgivning och finansiering till företag i olika storlekar och olika branscher. Det har varit fantastiskt roligt. Genom åren har jag kommit i kontakt med Almi och deras viktiga arbete. Nu känns det utvecklande att få fortsätta jobba med de frågor jag gillar fast i en lite annan roll och med fokus på tillväxt och hållbart företagande.

Ditt bästa tips till företagare?

– Gör det du är bra på, fokusera på de bitarna och ta hjälp av andra inom övriga områden. Ett bra tips är också att se till att ha en aktiv styrelse i ditt bolag, som kan bidra med värdefull kunskap till styrelsearbetet, säger Anna Mörtberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!