Högtrycket finns hos resebyrån

Det finns bara några ströplatser kvar av resorna till solen från Luleå och de tvåveckorsresor som är kvar är färre än få.

SOLTÖRST. Resesäljaren Malin Gabrielsson på R-Line i Luleå rekommenderar soltörstande resenärer att vara ute i god tid. Nu är platserna få på planen från 
direktchartern från Luleå.

SOLTÖRST. Resesäljaren Malin Gabrielsson på R-Line i Luleå rekommenderar soltörstande resenärer att vara ute i god tid. Nu är platserna få på planen från direktchartern från Luleå.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2015-06-16 21:22

Trött på att vänta på sommaren som aldrig tycks komma?

Du är inte ensam. Hos Reseföretagen och resebyråerna däremot är det verkligen högtryck. Nu vill många till solen och lata latituder vid Medelhavet och mest eftertraktade är direktchartern.

– Det finns inte så jättemånga platser kvar på planen, säger Malin Gabrielsson, resesäljare på R-Line i Luleå.

Utbudet av direktcharter från Luleå är tämligen hyggligt. Från Luleå kan man resa till Kroatien, Turkiet, Grekland, Cypern och Mallorca den här sommaren.

Det vill säga om resorna finns kvar.

– Titta här, säger Malin Gabrielsson och visar en dataskärm med de olika resmålen och olika resdagar.

– Här finns en plats kvar, här tre och litet längre fram i sommar finns det sju platser kvar.

Inte mycket att vinka på således

Mathias Bergendahl, Informationschef på Fritidsresor bekräftar att det är få platser kvar att boka hos företaget.

– I juni finns endast ströplatser till Antalya, Rhodos, Cypern och Samos. Platserna till Mallorca är slut. Totalt är tre av fyra resor under juli till september bokade men med platser kvar till alla resmål från Luleå. Bäst bokat i förhållande till antalet platser är Antalya, Mallorca, Rhodos, Cypern och Samos, säger Mathias Bergendahl.

Är det någon speciell typ av resa som är efterfrågad?

– All Inclusive går jättebra, det är praktiskt för då ingår allt. I princip behöver man inte växla några pengar inför resan. Det kan också vara bra om man är ett sällskap för alla vill kanske inte äta samtidigt eller på samma tider hela tiden. Det är ju också praktiskt att om man vill dricka något under dagen, äta glass eller så så behöver man inte ta med sig någon plånbok, säger Malin Gabrielsson.

Vilka är dina tre favoritresemål i sommar?

Kreta.

– Chania och Gamla stan. Det finns litet udda stränder och det är lika grunt som Pite Havsbad. Flygresan till Kreta tar cirka fem timmar.

Turkiet.

– Jag har bott där i tre år när jag jobbade som guide. Side är finast och Alanya är kanske lämpligast för de något yngre. Flygresan tar fem timmar.

Mallorca.

– Det är ju en klassiker och tar bara fyra timmar med flyg från Luleå.

När reste du senast?

– I helgen kom jag hem från Kreta, det är väldigt fint där. Nästa vecka ska jag på en gruppresa till Lofoten och senare reser jag till Turkiet. Jag är gift med en turkisk man så vi ska hälsa på släkten där.

Har du bokat resan än...?

– (skratt) Jajamän!

Grekland i topp

Fakta

Det är Medelhavet som gäller. Här är topplistan på resor i sommar med Apollo:

1) Kreta.

2) Rhodos.

3) Alanya/Side.

4) Kroatien.

5) Kos.

6) Korfu.

7) Santorini.

8) Parga/Lefkas.

9) Zakynthos.

10) Cypern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om