Janne Pettersson är tredje generationens charkuterist. Familjeföretaget B A Petterssons charkuterifabrik grundades av hans farfar Bror Axel Pettersson 1933.
1996 startade Janne Pettersson Petterssons chark i Boden, som han sedan sålde.
Nu har han varit igång med Janne Petterssons Charkdelikatesser på verkstadsområdet i Notviken sedan 2014, där även sonen Fredrik Pettersson jobbar.
Just nu är det intensiv produktion som gäller i fabriken inför året stora mathelg.
– Det är fullt tryck! Vi producerar på mornarna, sedan öppnar vi butiken klockan tolv varje dag och då är det full gas. Det är mycket varor som ska fram till jul, säger Janne Pettersson.
Hur mycket ökar er produktion under julen?– Den blir nog fem gånger så stor, minst.
Vad säljer bäst?– Det är prinskorvar, kalvsylta, pastej, julkorv, rökta korvar... Det mesta säljer bra, allt som passar till julen.
Janne och Fredrik jobbar på varje dag nu fram till jul, både tidiga mornar och sena kvällar. Planen är att åtminstone vara ledig på julafton.
– Fast man vet aldrig, det kan ringa på julaftonsmorgonen, någon kund som har missat något, säger Janne Pettersson.
– Men det är bara att kämpa på utav bara den. Det är roligt att folk uppskattar grejerna, det är därför de kommer hit.
Alla produkter tillverkas och säljs på plats, de går inte att få tag på i någon annan butik.
– Det är det som är tjusningen med att komma hit till oss, kunden vet att det är hemmagjort. Vi kan kosta på oss lite mer när vi inte har samma kostnader som övriga har, säger Janne Pettersson.