Het bostadsmarknad ger mäklarkrig

Den heta bostadsmarknaden i Luleå får verkningar inom mäklarbranschen. Ett nytt företag ligger i startgropen och ett äldre har gjort en nyetablering i Boden.

MÄKLARE. Erik Kihlman startar fastighetsförmedlin g i Luleå och Boden.

MÄKLARE. Erik Kihlman startar fastighetsförmedlin g i Luleå och Boden.

Foto: Jennie Pettersson

LULEÅ2015-07-30 18:22

Ökande priser på hus och bostadsrätter.

Det verkar som att prisstegringen aldrig avtar. I det läget etableras en ny mäklarfirma i Luleå och Boden.

– Det växte fram att vi ville jobba för oss själva, säger Jörgen Åström som tillsammans med Erik Kihlman startar i egen regi, Angeläget Fastighetsförmedling. Ytterligare en erfaren fastighetsmäklare ska finnas med.

De har båda varit anställda i ett annat mäklarföretag i Luleå.

– I vår branch är det inte ovanligt att man byter arbetsplats. Vi trivdes bra där vi var men i och med att vi startar eget så ingår vi inte i någon kedja. Här kan vi komma med egna idéer.

De hyr kontorslokaler i Luleå och Boden.

Lars-Göran Niemi driver sedan många år SkandiaMäklarna i Luleå. Han har öppnat kontor i Boden.

– Det finns några orsaker till det. Det har varit låg konkurrens i Boden, det har väl bara funnits två firmor. Sedan har det blivit dyrt att köpa i Luleå så många lulebor söker sig till Boden, till Sävast och Svartbyn. Jag har sålt fyra kåkar i Sävast efter det att jag öppnade i mars och av dessa var det tre lulefamiljer som köpte.

Kan du jämföra marknaden i Luleå med den i Boden?

– Det är betydligt lugnare marknad i Boden, så är det. Det är helt enkelt ett annat tempo i Boden. Vi sa att vi ska testa Boden och sedan i mars så har jag sålt elva objekt i Boden, villor, lägenheter och fritidshus. Jag tycker det har gått ganska bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om