Hertsöns hjärtpunkt har öppnat

Hertsöborna har fått ett nytt ställe att få vänner på. Nu är en efterlängtad mötesplats invigd. Den heter Hertsöns hjärtpunkt.

BLOMMOR. Jassy Usama Hanna, 8, fick klippa bandet – och sen fick hon invigningsblommorna av kommunalrådet Yvonne Stålnacke (S).

BLOMMOR. Jassy Usama Hanna, 8, fick klippa bandet – och sen fick hon invigningsblommorna av kommunalrådet Yvonne Stålnacke (S).

Foto: Carolina Makkula

LULEÅ2015-03-14 14:46

Kommunalrådet Yvonne Stålnacke (S) fick inviga mötesplatsen på lördagen, och då tog hon hjälp av åttaåriga Jassy Usama Hanna, som fick klippa bandet.

Sedan lämnade kommunalrådet över blommor till Jassy Usama Hanna.

– Det var roligt. Men jag var blyg, sa hon.

Åttaåringen hade planerna klara för resten av invigningen.

– Jag ska äta godis. Om jag får, sa hon.

Hjärtpunkt Hertsön är en lokal intill Hertsö torg, som ska fyllas med allt som de aktiva föreningarna i området kan tänkas hitta på.

– Det här ska bli en öppen mötesplats där man ska känna sig varmt välkommen, sa Kristina Oja från kommunens arbetsmarknadsförvaltning.

Hjärtpunkt Hertsön kommer att ha två anställda som finns i lokalen då den är öppen. Det planeras soppluncher, hjälp med läsning och språkträning, öppen förskola.

– Det här ska bli så bra så att ingen vill vara utan det, sa Kristina Oja.

Hertsöbon Aila Sinkkonen, 82, var på plats. Hon brukar gå på kyrkans vuxengrupp Kraftkällan, och tycker att det känns roligt med en ny mötesplats.

– Det är klart att det är bra att folk har någonstans att komma, sa hon.

Lulebo bjuder på hyran i två år, och Luleå kommun har skjutit till pengar för att avlöna den personal som ska jobba på Hertsöns hjärtpunkt.

– Det här är verkligen efterlängtat. Det är en mötesplats där man kan träffas oberoende av ålder och var man kommer ifrån, sa Yvonne Stålnacke.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om