Hemmagastronomi är fina fisken

Det är ingen hejd på framgångarna för företaget Hemmagastronomi i Luleå.
Förra veckan nominerades Hemmagastronomi av matguiden White Guide till två utmärkelser, "Årets nykomling" och "Årets värd en resa". Nu prisas också Simon Laitis etablissemang som en av landets bästra marina gastronomi.

Simon Laiti på Hemmagastronomi.

Simon Laiti på Hemmagastronomi.

Foto: Göran Ström

Luleå2014-02-19 21:39

LULEÅ

När årets upplaga av White Guide presenteras den 3 mars i Stockholm så delas också priset för "Årets Marina Gastronomi" ut. Tio restauranger är nominerade för den bästa marina gastronomin. Det handlar då inte om hur många fiskrätter som finns på menyn utan om själva gastronomin.

Följande restauranger är nominerade:

B.A.R. Blasieholmens Akvarium och Restaurang, Stockholm

Esperanto, Stockholm

Gastrologik, Stockholm

Hemmagastronomi, Luleå

Jazzköket, Östersund

Maritime Grand Hôtel i Mölle, Mölle

Mathias Dahlgren – Matsalen, Stockholm

Råkultur, Stockholm

Rå, Göteborg

Ölbaren, Åre

– Priset är inte tänkt att premiera de som har mest fisk på menyn – utan snarare de restauranger som har ett modernt och smakmässigt högtstående förhållande till fisk och skaldjur i sina rätter, säger Mikael Mölstad, en av grundarna till White Guide.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om