Hedrande andraplats för kockelev

Robert Hansson från Luleå kom på en andraplats i tävlingen om Årets kockelev.

Robert Hansson går restaurang- och livsmedelsprogrammet på Luleå gymnasieskola och blev tvåa i tävlingen om Årets kockelev.

Robert Hansson går restaurang- och livsmedelsprogrammet på Luleå gymnasieskola och blev tvåa i tävlingen om Årets kockelev.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Luleå2023-05-12 14:52

Robert Hansson tävlade i torsdags om att blir Årets kockelev på Restaurangakademin i Stockholm. Totalt åtta finalister från restaurangskolor i hela Sverige gjorde upp om titeln. Vann gjorde Benjamin Eriksson från Dackeskolan i Mjölby.

Robert Hansson , som går på Luleå gymnasieskola, kom på en hedrande andraplats. Eleverna lagade två rätter. Temat för årets råvarukorg för samtliga tävlande var regenerativt jordbruk där uppgiften var att tillaga en varmrätt med hängmörad ryggbiff som obligatorisk råvara tillsammans med en tränad rätt. 

– Det känns sjukt kul att få se dessa talangfyllda kockelever. Att i så ung ålder tagit sig dit de är idag och laga mat på en så hög nivå är riktigt bra jobbat, säger jurymedlemmen Viktor Westerlind, kökschef på Operakällaren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!