Här visar de sina talanger

Min talang heter ett evenemang som pågår på Clarion hotell i helgen. Där visar invandrare upp sina talanger. Manoj Murugan är en av dem.

FOLKMUSIK. Ryska Natalia Ivanova bjöd på hemlandets toner med en balalajka.

FOLKMUSIK. Ryska Natalia Ivanova bjöd på hemlandets toner med en balalajka.

Foto: Jenny Stjernström

LULEÅ2014-03-28 18:02

Initiativtagare och arrangörer för Min talang som startade under fredagen och pågår till och med söndag är Herman Muchori och Andy Montgomery.

De gick ut med information om evenemanget bland eleverna på SFI, svenska för invandrare, i Boden och Luleå. 40 elever anmälde intresse att vara med och visa sina talanger – allt från afrikansk matlagning till hårkreationer och musik.

Manoj Murugan, som är född i Singapore men har bott runt om i världen, är lärare i kampsporten wing chun och visar upp den talangen.

– Wing chun är en slags självförsvar som ger utövaren mental styrka. Jag vill hjälpa människor som har haft det svårt att komma på fötter igen och få tillbaka tron på sig själva. Det är mitt bidrag till Sverige. Jag vill vara en del av det svenska samhället, säger han.

Till Min talang har arrangörerna också bjudit in politiker och företagare som kan förmedla viktiga kontakter till deltagarna.

Herman Muchori och Andy Montgomery hoppas att evenemanget ska bli årligen återkommande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om