Ett riktigt hantverk som var klart efter nästan 1 200 timmars handarbete.
Det var kung Gustaf V som den 17 september överlämnade fanan till dåvarande flygbaskårens chef överste Gösta von Porat. F 21 var en relativt ny fågel i det svenska flygvapnet som under det andra världskriget efter hand utvecklades och stärktes.
1941 upprättades en flygbaskår på Kallaxheden dit förband från övriga Sverige skötte en slags ambulerande verksamhet.
Så småningom tillfördes flygbaskåren egna förband och 1963 blev förbandet en flygflottilj.
F 21 är i dag en av två svenska flygflottiljer, den andra är F 17 i Ronneby (Kallinge) och under tisdagen fick förbandet ta emot sin nya fana av kungen.
Det blev förstås en högtidlig ceremoni där överste Fredrik Bergman fick ta emot fanan av kungen.
En av anledningarna är att den gamla fanan var uttjänt och den gamla blev med åren så pass sliten att den inte gick att restaurera och använda vid cermoniella tillfällen.
Den nya fanan har också inslag från Jämtland och Hälsingland.
F 21 är nämligen traditionsbärare av de nedlagda flottiljerna F 4, Jämtlands flygflottilj i Östersund, och F 15, Hälsinge flygflottilj i Söderhamn. Därför finns respektive läns vapenbilder med på den nya fanan liksom Luleås stadsvapen med de korslagda nycklarna.
Processen med framtagandet har varit omfattande. Kristina Holmgård, heraldisk konstnär, tolkade den heraldiska beskrivningen av fanan som godkändes av Högkvarteret.
Armémuseum fick uppdraget att tillverka fälttecknet (fanan). Det exklusiva hantverket är utfört av konstbrodöser från underleverantör Handarbetets Vänner.
Innan sömnaden påbörjades så förbereddes bottentyget, som är av flaggsiden, genom att läggas i blöt för att krympas och att överflödig färg skulle försvinna.
När handarbetet var klart spändes fanan upp på en skiva, fuktades med vatten och torkade till sin rätta form.
Därefter så fästs fanan vid fanstången.
Detta genomfördes 9 maj 2014 vid en fanspikningsceremoni på Armémuseum i Stockholm.