Har du sämre koll på din ekonomi när du har semester?

En undersökning visar att en av fyra svenskar har sämre koll på sin privatekonomi under semestern jämfört med övrig tid på året.

Mariette Johansson, 39, sjuksköterska, Luleå:
– Nej. Jag har en ”ekonomichef” där hemma som håller koll. Barnen har fått roa sig på bland annat Leos lekland när det har varit sämre väder. Så fort solen har varit framme har vi gått ut även om det behövts fleecetröja för att inte frysa.

Mariette Johansson, 39, sjuksköterska, Luleå: – Nej. Jag har en ”ekonomichef” där hemma som håller koll. Barnen har fått roa sig på bland annat Leos lekland när det har varit sämre väder. Så fort solen har varit framme har vi gått ut även om det behövts fleecetröja för att inte frysa.

Foto: Linnea Bergenudd

Luleå2014-06-30 20:10

Det är Swedbank och Sparbankerna som har undersökt svenskarnas koll på sin privatekonomi. Den visar att drygt var fjärde svensk tappar kontrollen över utgifterna i semestertider. I de yngre åldersgrupperna är det däremot en betydande andel som har bättre koll. I åldersgruppen 18 - 29 år är det 16 procent och i gruppen 30 - 39 år är det nio procent som har bättre koll. Dessa yngre kontrollerar sitt konto via mobilen fem gånger oftare än vad de i åldersgruppen 56 - 80 år gör, som istället för mobil använder internetbanken via datorn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om